Het debat over de zorg gaat teveel over geld en regels en te weinig over mensen. Zorg draait bovenal om het vertrouwen dat mensen in een kwetsbare fase - door ziekte of ouderdom - altijd in goede handen zijn. Dat vraagt om toegewijde verpleegkundigen en artsen, die bij alles wat ze doen de zorg voor de patiënt voorop stellen.

Door de medische vooruitgang worden we allemaal steeds ouder. Gelukkig maar. Dat betekent ook dat de zorg voor elkaar steeds belangrijker wordt; in de familie of in kleinschalige voorzieningen in de buurt. Het CDA stimuleert deze nabije zorg en ondersteunt mantelzorgers in het zware werk dat ze doen.

Maar bij alle veranderingen in de zorg moeten en mogen ouderen, chronisch zieken en gehandicapten altijd kunnen blijven vertrouwen op de zorg die ze nodig hebben. Dat is geen gunst, maar een oprechte en blijvende solidariteit met mensen die het vaak al moeilijk genoeg hebben.

Goede zorg is een kwestie van beschaving. Daarom kiezen wij voor meer aandacht en minder regels in de zorg. En meer steun voor mantelzorgers.

Verbieden werkt niet,
inspireren wel

Lees het interview met Wilfred Genee

Video's

“Waarom mag oma maar twee keer
per week onder de douche?”

Lees hier het artikel

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.