Algemene omschrijving

Inhoudelijk en overtuigend debatteren kan je leren! Het Professor Steenkamp Debattoernooi is bij uitstek dé gelegenheid om in toernooivorm je debatvaardigheden te beoefenen en eventueel te verbeteren. Daarnaast biedt het toernooi je de mogelijkheid om te netwerken met (aanstormende) volksvertegenwoordigers en/of bestuurders uit heel Nederland. 

Het debattoernooi bestaat uit een voorbereidende training en een tweedaagse toernooi centraal (en/of goed bereikbaar met het openbaar vervoer) in Nederland. Tijdens het toernooi kijkt een vaktechnische jury naar je vaardigheden en hoe je het CDA-gedachtengoed je eigen maakt en toepast in de praktijk. Het debattoernooi is ook een onderdeel uit het lesprogramma van de Steenkamp Leergang.

De vakjury zal uiteindelijk tijdens de spannende en vooral leuke finale de winnaars van het toernooi kiezen. Wie weet ben jij straks in het bezit van de felbegeerde wisseltrofee!

 

Inhoud & opzet

Training

Tijdens de trainingsochtend krijg je een volwaardige Oxford-debattraining en wordt je helemaal klaargestoomd om volwaardig mee te doen met het debattoernooi. De training én het debat doe je in teams van twee personen. Op de ochtend van de eerste toernooidag krijg je ook nog een snelcursus hoe je het CDA-gedachtegoed toe kunt passen in de praktijk. 

Toernooi

Informatie volgt.

Doel & doelgroep

Doel
Tijdens dit debattoernooi kan je oefenen met debatteren en leer je ook het CDA-gedachtegoed toe te passen in de praktijk.

Doelgroep
Het professor Steenkamp debattoernooi is uitermate geschikt voor (nieuwe) CD(J)A-leden, (aankomende) volksvertegenwoordigers en/of bestuurders.

Data & locatie(s)

Trainingen 

Nog niet bekend.

Toernooi 

Nog niet bekend.

Deelnemersbijdrage

Nog niet bekend.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.