Training Kandidaat-Waterschapsbestuurders, provincie Groningen

Deze training is bedoeld voor CDA’ers die zich verkiesbaar hebben gesteld voor het waterschapsbestuur en op de kandidatenlijst zijn geplaatst. Als aankomend bestuurder van een waterschap wil je graag goed voorbereid aan het werk gaan. Met deze cursus maak je een prima start!

Programma
Trainingsbijeenkomst
Tijdens de trainingsbijeenkomst wordt ingegaan op de CDA-visie op het waterschapsbestuur vanuit de vier uitgangspunten van het CDA. Aan de hand van een casus wordt in een rollenspel geoefend hoe je jezelf als herkenbaar CDA’er kunt presenteren en je boodschap pakkend kunt overbrengen. Daarnaast ga je oefenen met speechen, gericht op de campagne.

Online leeromgeving voor cursisten
Via de online leeromgeving van de CDA-Academie bereid je je voor op de trainingsbijeenkomst. Je bestudeert daar literatuur (o.a. de Handreiking voor de CDA-waterschapsbestuurder 2019), bekijkt educatieve video’s en maakt een online kennistest. Daarnaast ga je, ter voorbereiding op de trainingsbijeenkomst, aan de slag met het schrijven van een ‘elevator pitch’. Via de online leeromgeving krijg je toegang tot achtergrondinformatie over het werk van het waterschap, wet- en regelgeving en de waterschapsverkiezingen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.