Training voor Kandidaat-Statenleden, Groningen

Deze training is bedoeld voor CDA’ers die zich verkiesbaar hebben gesteld voor de Provinciale Staten en die op de kandidatenlijst zijn geplaatst. Als aankomend Statenlid wil je graag goed voorbereid aan het werk gaan. Met deze cursus maak je een prima start!

Programma voor Kandidaat-Statenleden
Trainingsbijeenkomst 
De trainingsbijeenkomst bestaat uit twee dagdelen. In het eerste dagdeel krijg je een presentatie van een ervaren (oud-)Statenlid over het provinciaal bestuur, het werk van een Statenlid, het herkenbaar zijn als CDA’er en CDA-fractie, de relatie met gedeputeerden, het Rijk, gemeenten en waterschappen. Een ervaren (oud-)Statenlid deelt eigen ervaringen met en tips voor het Statenwerk. Eventueel volgt nog een speeddate met (oud-)Statenleden uit de provincie. In het tweede dagdeel volg je de workshop ‘Optreden in het openbaar (speechen)', waarbij je leert om het CDA-gedachtegoed toe te passen in je speech.

Online leeromgeving voor cursisten 
Via de online leeromgeving van de CDA-Academie bereid je je voor op de trainingsbijeenkomst. Je bestudeert informatie over het besturen van een provincie, bekijkt educatieve video’s, verdiept je in het CDA-gedachtegoed en maakt enkele voorbereidende opdrachten. Ook wordt van je verwacht dat je de online cursus ‘CDA-gedachtegoed voor politici’ volgt, ter voorbereiding op de trainingsbijeenkomst.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.