12 april 2022

Webinar Persoonlijk leiderschap: sta zelf aan het stuur van je loopbaan

Een goede kandidaat hoeft nog geen succesvol loopbaantraject te doorlopen; een traject waarbij je een functie uitoefent die past bij jouw persoonlijk profiel met jouw kernwaarden, talenten en drijfveren. Je oriënteren op een politieke of bestuurlijke functie is veel meer dan het schrijven van een goede brief en een cv. Als je niet aansluit bij wie jij bent als mens en professional, dan zul je jouw functie niet met passie uitoefenen.

Luister in dit Webinar naar een aantal adviezen waarmee jij jouw oriëntatie op een politieke en/of bestuurlijke functie kansrijker maakt.

Programma
Een online bijeenkomst via Teams. De adviezen hebben betrekking op jouw:

  1. persoonlijk profiel,
  2. loopbaandoelen,
  3. persoonlijke presentatie,
  4. netwerken,
  5. sollicitatiemogelijkheden,
  6. brief en CV,
  7. sollicitatiegesprek.

Voor wie is deze bijeenkomst bedoeld?
Voor iedere vrouw die zich oriënteert op een bestuurlijke of politieke functie.

Datum
Maandagavond 9 mei 2022 om 19:30 uur.

Inschrijving
Je kunt je via deze link aanmelden.

Kosten
Het Steenkampinstituut biedt deze bijeenkomst kosteloos aan. Dit webinar is tevens bedoeld als kader voor de CDA Carrièredag die het Steenkampinstituut & CDA Vrouwen gezamenlijk organiseren op 20 mei. Meer informatie is te vinden op (website) 

Spreker
Het webinar wordt gegeven door drs. Anita Rasenberg. Tot 1 januari 2019 was Anita senior consultant bij Spijtenburg en politiek actief binnen het CDA als fractievoorzitter, trainer en lid van het landelijk DB. Ruim vijftien jaar heeft Anita kandidaten begeleid bij hun sollicitaties naar functies op beleids-, management en bestuursniveau. Te vaak constateerde Anita dat een goede kandidaat niet vanzelfsprekend een succesvolle loopbaan doorloopt. Deze ervaring deed haar besluiten om het boek Succesvol solliciteren. Sta zelf aan het stuur van je eigen loopbaan te schrijven.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.