16 oktober 2020

Wethouder een vak apart

Wethouder, een vak apart

Heb jij ambities om als wethouder aan de slag te gaan? ‘Wethouder zijn is een fantastisch vak. Je bent een echte professional maar tegelijkertijd ook ZZP’er. Dat schept veel verwachtingen. Oriënteer je dan ook vooraf of je daaraan zou kunnen voldoen.’ aldus de Wethoudersvereniging. Het SI staat voor je klaar met diverse bijeenkomsten die je helpen in de voorbereiding én uitvoering. Een voorproefje tot de gemeenteraadsverkiezingen: 

Najaar 2020 & voorjaar 2021 - Oriëntatie Wethouderschap: Is het wat voor jou?
Raak bekend met dit fantastische vak en krijg inzicht of dit iets voor jou is. Spreek een op een met ervaringsdeskundigen, hoor welke rol de BSV kan spelen, wat je de eerste 100 dagen kunt verwachten en wat jij als professional geregeld moet hebben. 

Najaar 2021 - Voorbereiding wethouderschap: De eerste 100 dagen
Wat staat je te wachten als wethouder? Heb je daar al eens over nagedacht? Wat betekent de keuze voor het wethouderschap voor jou en je thuissituatie? Wat zou je willen bereiken, welke keuze momenten staat er op je te wachten? Hoe zien die eerste 100 dagen als wethouder er eigenlijk uit? Welke speelvelden / valkuilen zijn er eigenlijk en hoe gaat dat onderhandelen in zijn werk? Samen met ervaren wethouders en andere geïnteresseerden ga je aan de slag met deze vraagstukken. 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.