Rene Claessens

consulent opleiding & ontwikkeling Flevoland

Wie ben ik?

Sinds 2009 ben ik lid van het CDA en al snel was ik heel actief in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Anderhalf jaar mocht ik als assistent-raadslid in Almere meedraaien. Gezien mijn journalistieke opleiding bleef ik actief voor het campagneteam tijdens verschillende verkiezingen. Zo werd ik bij de laatste verkiezingen weer assistent-raadslid.

In 2014 volgde ik de kandidaat-raadsledencursus, waarna ik het initiatief nam om een training Nieuws maken op te zetten. Samen met Barbara Gardeniers, medewerker Opleiding & Training van het Steenkampinstituut, hebben we deze training verder ontwikkeld en en hiervoor trainers opgeleid. En nu draait deze training al een jaar succesvol mee in het regionale opleidingsaanbod van het Steenkampinstituut.

Toen ik hoorde dat er in Flevoland geen provinciaal scholingsconsulent actief was, die cursussen en trainingen in de provincie kon organiseren, was ik verbaasd. Als trainer ben ik overtuigd van het nut van de opleidingen van het Steenkampinstituut. Als scholingsconsulent in Flevoland wil ik nu ook voor CDA'ers in de jongste provincie van ons land cursussen en trainingen organiseren.

E: flevoland.si@cda.nl
T: 06-51689062

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.