Debattraining basis

Goed debatteren kun je leren. Hoe overtuig je een ander van jouw standpunten? Wij helpen jou om de standaard debatvaardigheden binnen één dag  onder de knie te krijgen. Tijdens de training zal er veel geoefend worden. Waar nodig wordt de theorie toegelicht. Aan bod komen: soorten debatten, debatopbouw, ethos-pathos-logos en de standaardgeschilpunten.

Waar & wanneer?

Datum: dinsdag 17 april 2018
Tijd: 19.30-22.30 uur
Locatie: nader te bepalen.

Kosten?

5 euro

Online Basiscursus CDA-gedachtegoed

Kun jij in gewone taal duidelijk aan je buurman uitleggen wat de vier kernwaarden van het CDA zijn? Lukt jou dat altijd, dan hoef je de nieuwe online basiscursus CDA-gedachtegoed niet meer te volgen. Of toch wel? Test nu online je kennis en leer op een leuke en aansprekende manier meer over de vier kernbegrippen en hoe je deze met actuele voorbeelden naar de dagelijkse praktijk kunt vertalen.
Ben je benieuwd naar de animaties, uitleg in woord en beeld, interviews en kennistests? Lees hier meer over de online cursus!

Online cursus Social Media

Voor politici zijn sociale media handig om hun boodschap te verspreiden en om te communiceren met (potentiële) kiezers. Maar hoe kun je dat als CDA-politicus nu het beste aanpakken? Wat kun je allemaal met sociale media en wat zijn de beperkingen? Deze vragen staan centraal in deze online cursus. Daarnaast heeft u de keuze om na afloop van de online cursus deel te nemen aan een groepsbijeenkomst met een trainer.

Kandidaat-raadsledencursus

Sta je op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 en word je misschien voor het eerst raadslid? Er komt dan veel op je af: campagne voeren en de eerste maanden in de raad. Als je nu al begint met je daarop voor te bereiden, kom je straks niet voor verrassingen te staan. De cursus bestaat uit drie cursusbijeenkomsten voor de gemeenteraadsverkiezingen en eentje daarna, plus een online gedeelte bestaande uit literatuur, opdrachten en kennistests. 

Waar en wanneer?

Cursusdata
Deel 1: 16 januari 2018
Deel 2: 23 januari 2018
Deel 3: 6 februari 2018
Tijd: 19.30-22.30 uur, ontvangst vanaf 19.15u
Locatie: Zalencentrum Open Hof in Dronten

Kosten?

€ 75,- , inclusief 3 cursusbijeenkomsten met trainer op locatie en toegang tot online cursusomgeving met studiemateriaal.

Online training Strategische campagne: hoe schrijf je een campagneplan?

Campagnevoeren begint met het bepalen van een strategie. Volg daarom nú deze training en ontvang gratis advies van een campagnespecialist. Dan pluk je er tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen de vruchten van! In deze training doorloop je alle stappen om een goede campagnestrategie te ontwikkelen. Je begint met een eigen kiezersonderzoek. Daarna selecteer je de juiste thema’s, kansrijke doelgroepen en bepaal je de doelen die je wilt bereiken. Na afloop heb je een campagneplan gemaakt voor een succesvolle campagne.

Workshop CDA-gedachtegoed

Heb je de online basiscursus CDA-gedachtegoed gevolgd? Wil je leren hoe je de kernwaarden duidelijk en in eigen woorden kunt uitleggen? En hoe je het gedachtegoed in de praktijk kunt toepassen? Dan is de workshop CDA-gedachtegoed echt iets voor jou! Meld je nu aan voor de workshop. 
Let op! Om aan de workshop mee te kunnen doen, moet je eerst de online basiscursus CDA-gedachtegoed gevolgd hebben. Heb je de online basiscursus nog niet gevolgd, zorg er dan voor dat je die eerst doorloopt. Meld je hier aan voor de online basiscursus CDA-gedachtegoed.

Consulent opleiding & ontwikkeling Flevoland - Rene Claessens

Meer weten over opleiding en training in de provincie Flevoland? Vraag het uw scholingsconsulent René Claessens. Hij kan u of uw fractie adviseren over de opleidingen van het Steenkampinstituut en kan voor u een cursus of training organiseren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.