Online Basiscursus CDA-gedachtegoed

Kun jij in gewone taal aan je buurman uitleggen wat de vier kernwaarden van het CDA zijn? Lukt jou dat altijd, dan hoef je de nieuwe online basiscursus CDA-gedachtegoed niet meer te volgen. Of toch wel? Test nu online je kennis en leer op een leuke en aansprekende manier meer over de vier kernbegrippen en hoe je deze met actuele voorbeelden naar de dagelijkse praktijk kunt vertalen.
Ben je benieuwd naar de animaties, uitleg in woord en beeld, interviews en kennistests? Lees hier meer over de online cursus!

Online cursus Social Media

Voor politici zijn sociale media handig om hun boodschap te verspreiden en om te communiceren met (potentiële) kiezers. Maar hoe kun je dat als CDA-politicus nu het beste aanpakken? Wat kun je allemaal met sociale media en wat zijn de beperkingen? Deze vragen staan centraal in deze online cursus. Daarnaast heeft u de keuze om na afloop van de online cursus deel te nemen aan een groepsbijeenkomst met een trainer.

Training Collegeonderhandelingen

Leer tijdens een simulatie van de collegeonderhandelingen welke onderhandelingsstijlen en - tactieken je in kunt zetten. Na de training heb je kennis van de stappen van het proces om te komen tot de formatie van een college en kun je op een goede manier collegeonderhandelingen voeren.

Wanneer?

Datum: zaterdag 20 januari 2018
Tijd: 10.00-16.00 uur, inloop: 09.30 uur

Waar?

Westervoort, Zalencentrum Wieleman

Cursuskosten?

40 euro, inclusief lunch

Kandidaat-raadsledencursus

Word je voor het eerst raadslid? Er komt dan veel op je af: campagne voeren en de eerste maanden in de raad. Als je nu al begint met je daarop voor te bereiden, kom je straks niet voor verrassingen te staan. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en een online gedeelte en is bedoeld voor CDA-leden die op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen staan. Lees hier meer.

Waar & wanneer?

Deel 1 & 3: 28 oktober 2017, 09.30-15.30 uur, inclusief lunch
Deel 2: 20 januari 2018, 09.30-12.30u
Locatie: Westervoort

Cursuskosten?

€ 75,-

Debattraining basis

Goed debatteren kun je leren. Hoe overtuig je een ander van jouw standpunten? Wij helpen jou om de standaard debatvaardigheden binnen één dag  onder de knie te krijgen. Tijdens de training zal er veel geoefend worden. Waar nodig wordt de theorie toegelicht. Aan bod komen: soorten debatten, debatopbouw, ethos-pathos-logos en de standaardgeschilpunten.

Wanneer?

20 januari 2018

Waar?

Westervoort

Regioconsulenten opleiding & ontwikkeling Gelderland

Meer weten over opleiding en training in uw provincie? Vraag het de Gelderse regioconsulenten Opleiding & Ontwikkeling Engelina van Steenbrugge-Spiering (regio Rivierenland en coördinator Gelderland), Koos Meijer (regio Veluwe) en Pepijn Diederen (regio Arnhem-Nijmegen/Achterhoek).

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.