Kandidaat-raadsledencursus

Sta je op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 en word je misschien voor het eerst raadslid? Er komt dan veel op je af: campagne voeren en de eerste maanden in de raad. Als je nu al begint met je daarop voor te bereiden, kom je straks niet voor verrassingen te staan. De cursus bestaat uit drie cursusbijeenkomsten en een online gedeelte bestaande uit literatuur, opdrachten en kennistests. 

Waar & wanneer?

Startdatum: zaterdag 14 oktober 2017, 09.30-15.00 uur.
Data van dagdeel 2 en 3 nader te bepalen.
Locatie: Het Gorechthuis in Haren

Cursuskosten?

€ 75,-

Training Campagnevaardigheden

Hoe motiveer je vrijwilligers voordat een geplande campagneactiviteit van start gaat? Hoe overtuig je iemand op straat of aan de deur? In de training campagnevaardigheden doe je ervaring op met het principe van ‘ontvanger gericht communiceren’. Je oefent door middel van rollenspellen hoe je specifiek gericht op de campagnetijd mensen kan aanspreken en informeren. Daarnaast wordt er een structuur aangeleerd zodat je andere vrijwilligers kan motiveren voorafgaand aan een campagneactiviteit.

Wanneer?

In november 2017.
Datum, tijd & locatie volgen z.s.m.

Training Optreden in het openbaar

In de politiek moet je veelvuldig in het openbaar optreden. Denk aan een bijdrage in de raadzaal, een (onverwachte) korte toespraak bij een werkbezoek, of een speech tijdens de lokale ALV. Hoe zorg je er nu voor dat jouw kernboodschap blijft hangen bij je toehoorders? Hoe houd je verbaal en non-verbaal een goede speech? In de training ‘Optreden in het openbaar’ ga je hier concreet mee aan de slag. Aan de hand van tips en feedback van de trainer maak je de speech, die je hebt voorbereid, qua inhoud en presentatie nog sterker en aantrekkelijker.

Wanneer?

In december 2017.
Datum, tijd & locatie volgen z.s.m.

Debattraining Sta sterker in het raadsdebat

Je bent raadslid geworden en hebt inmiddels wat ervaring in het raadsdebat. Maak je betoog in de raad ijzersterk met de standaard geschilpunten uit het beleidsdebat! Als je in een raadsdebat wilt overtuigen, dan zijn de standaard geschilpunten uit het beleidsdebat een onmisbare methode om een waterdicht en overtuigend betoog in de raad te houden. Als je weet hoe je een betoog kunt opbouwen en wat krachtige argumenten zijn, sta je veel sterker in het raadsdebat.

 

Wanneer?

13 of 20 april 2018

Online cursus Social Media

Voor politici zijn sociale media handig om hun boodschap te verspreiden en om te communiceren met (potentiële) kiezers. Maar Hoe kun je dat als CDA-politicus nu het beste aanpakken? Wat kun je allemaal met sociale media en wat zijn de beperkingen? Deze vragen staan centraal in de online cursus. U heeft de keuze om na afloop deel te nemen aan een groepsbijeenkomst. 

Online training Strategische campagne: hoe schrijf je een campagneplan?

Campagnevoeren begint met het bepalen van een strategie. Volg daarom nú deze training en ontvang gratis advies van een campagnespecialist. Dan pluk je er tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen de vruchten van! In deze training doorloop je alle stappen om een goede campagnestrategie te ontwikkelen. Je begint met een eigen kiezersonderzoek. Daarna selecteer je de juiste thema’s, kansrijke doelgroepen en bepaal je de doelen die je wilt bereiken. Na afloop heb je een campagneplan gemaakt voor een succesvolle campagne.

Online Basiscursus CDA-gedachtegoed

Kun jij in gewone taal duidelijk aan je buurman uitleggen wat de vier kernwaarden van het CDA zijn? Lukt jou dat altijd, dan hoef je de nieuwe online basiscursus CDA-gedachtegoed niet meer te volgen. Of toch wel? Test nu online je kennis en leer op een leuke en aansprekende manier meer over de vier kernbegrippen en hoe je deze met actuele voorbeelden naar de dagelijkse praktijk kunt vertalen.
Ben je benieuwd naar de animaties, uitleg in woord en beeld, interviews en kennistests? Lees hier meer over de online cursus!

Workshop CDA-gedachtegoed

Heb je de online basiscursus CDA-gedachtegoed gevolgd? Wil je leren hoe je de kernwaarden duidelijk en in eigen woorden kunt uitleggen? En hoe je het gedachtegoed in de praktijk kunt toepassen? Dan is de workshop CDA-gedachtegoed echt iets voor jou! Meld je nu aan voor de workshop. 
Let op! Om aan de workshop mee te kunnen doen, moet je eerst de online basiscursus CDA-gedachtegoed gevolgd hebben. Heb je de online basiscursus nog niet gevolgd, zorg er dan voor dat je die eerst doorloopt. Meld je hier aan voor de online basiscursus CDA-gedachtegoed.

Minisymposium Zorg voor jeugd

Meer informatie over dit symposium volgt later dit najaar.

Wanneer?

12 januari 2018

Consulent opleiding & ontwikkeling Groningen - Annelien de Winter

Meer weten over opleiding & training in de provincie Groningen, vraag het uw consulent Opleiding & Ontwikkeling  Annelien de Winter-Wijfels. Zij kan u of uw fractie adviseren over de cursussen en trainingen van het Steenkampinstituut en deze in uw provincie organiseren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.