Online Basiscursus CDA-gedachtegoed

Kun jij in gewone taal duidelijk aan je buurman uitleggen wat de vier kernwaarden van het CDA zijn? Lukt jou dat altijd, dan hoef je de nieuwe online basiscursus CDA-gedachtegoed niet meer te volgen. Of toch wel? Test nu online je kennis en leer op een leuke en aansprekende manier meer over de vier kernbegrippen en hoe je deze met actuele voorbeelden naar de dagelijkse praktijk kunt vertalen.
Ben je benieuwd naar de animaties, uitleg in woord en beeld, interviews en kennistests? Lees hier meer over de online cursus!

Online cursus Social Media

Voor politici zijn sociale media handig om hun boodschap te verspreiden en om te communiceren met (potentiële) kiezers. Maar Hoe kun je dat als CDA-politicus nu het beste aanpakken? Wat kun je allemaal met sociale media en wat zijn de beperkingen? Deze vragen staan centraal in de online cursus. U heeft de keuze om na afloop deel te nemen aan een groepsbijeenkomst. 

Workshop CDA-gedachtegoed

Heb je de online basiscursus CDA-gedachtegoed gevolgd? Wil je leren hoe je de kernwaarden duidelijk en in eigen woorden kunt uitleggen? En hoe je het gedachtegoed in de praktijk kunt toepassen? Dan is de workshop CDA-gedachtegoed echt iets voor jou! Meld je nu aan voor de workshop. 
Let op! Om aan de workshop mee te kunnen doen, moet je eerst de online basiscursus CDA-gedachtegoed gevolgd hebben. Heb je de online basiscursus nog niet gevolgd, zorg er dan voor dat je die eerst doorloopt. Meld je hier aan voor de online basiscursus CDA-gedachtegoed.

Voorjaar 2018, bij voldoende belangstelling
Datum & locatie nader te bepalen

Kandidaat-raadsledencursus

Sta je op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 en word je misschien voor het eerst raadslid? Er komt dan veel op je af: campagne voeren en de eerste maanden in de raad. Als je nu al begint met je daarop voor te bereiden, kom je straks niet voor verrassingen te staan. De cursus bestaat uit drie cursusbijeenkomsten en een online gedeelte bestaande uit literatuur, opdrachten en kennistests. 

Waar & wanneer?

Cursusdata:
23 januari 2018, 19.30-22.00 uur en
3 februari 2018, 09.30-16.00 uur
Locatie: Noorddamcentrum in Amstelveen,
Noorddammerweg 1, 1187 CM

Cursusgeld?

€ 75,- inclusief toegang tot online leeromgeving en deelnemersmateriaal en 3 cursusbijeenkomsten onder begeleiding van ervaren trainers.

Kandidaat-raadsledencursus

Sta je op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 en word je misschien voor het eerst raadslid? Er komt dan veel op je af: campagne voeren en de eerste maanden in de raad. Als je nu al begint met je daarop voor te bereiden, kom je straks niet voor verrassingen te staan. De cursus bestaat uit drie cursusbijeenkomsten en een online gedeelte bestaande uit literatuur, opdrachten en kennistests. 

Waar en wanneer?

Aanmelding voor alle onderstaande cursussen is gesloten:

  • Regio Zuid: Zuid-Kennemerland en Amstel en Meerlanden: 29 november en 16 december 2017, aanvang 19.30 uur op 29/11 (deel 1), 09.30-16.00 uur op 16/12 (deel 2&3), Locatie: Karavanserai in Badhoevedorp.
  • Regio Midden: IJmond, Zaanstreek/Waterland en Regio Alkmaar: 7, 14 en 22 november 2017, aanvang 19.30 uur, Locatie: Buurtcentrum De Pelikaan in Krommenie.
  • Regio Noord: West-Friesland, Regio Alkmaar, Kop van Noord-Holland: 6 en 18 november 2017, aanvang 19.30 op 6/11 (deel 1) en 09.30-16.00 uur op 18/11 (deel 2&3), Locatie: Het Huis VerLoren in Hoorn.
  • Regio Oost: Gooi en Vechtstreek en Amstel en Meerlanden: 13, 20 en 27 november 2017, aanvang 19.30 uur, Locatie: Het Lichthuis in Weesp (deel 1&2 op 13/11 en 20/11), Witte Kerk in Naarden (deel 3) op 27/11 

Kosten

€ 75,-

Online training Strategische campagne: hoe schrijf je een campagneplan?

Campagnevoeren begint met het bepalen van een strategie. Volg daarom nú deze training en ontvang gratis advies van een campagnespecialist. Dan pluk je er tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen de vruchten van! In deze training doorloop je alle stappen om een goede campagnestrategie te ontwikkelen. Je begint met een eigen kiezersonderzoek. Daarna selecteer je de juiste thema’s, kansrijke doelgroepen en bepaal je de doelen die je wilt bereiken. Na afloop heb je een campagneplan gemaakt voor een succesvolle campagne.

Consulent opleiding & ontwikkeling Noord-Holland - Marc Haverkamp

Meer weten over cursussen en trainingen in Noord-Holland? Vraag het uw consulent Opleiding & Ontwikkeling Marc Haverkamp. Hij kan u of uw fractie adviseren over de opleidingen van het Steenkampinstituut en deze organiseren in uw provincie.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.