Cursus gemeentefinancien

Elk raadslid, ook de niet-financieel specialisten, krijgt te maken met de financiën van de gemeente. Als je daar niet dagelijks mee te maken hebt, is dat best lastig. Wij helpen je op weg.In de cursus komen de basisbeginselen aan bod, zoals de financiële cyclus van de gemeente met de begroting, meerjarenbegroting, jaarrekening en voorjaarsnota. Aan de hand van het bespreken van een balans/begroting verwerf je inzicht in de inkomstenbronnen van een gemeente en wordt besproken waarop je als gemeenteraadslid (het meeste) invloed kunt uitoefenen.

Praktische informatie

Waar en wanneer?

Datum: zaterdag 13 oktober 2018, 09.30-14.30 uur
Locatie: Ontmoetingscentrum,Spoorstraat 7, 7641 BJ Wierden

Prijs?

De cursusprijs bedraagt 35 euro, te voldoen bij aanvang van de cursus.

Nieuw! Online cursus CDA-gedachtegoed voor politici

Het vertalen en toepassen van de 4 kernbegrippen in de praktijk, daar gaat het in deze cursus om. Met bijdrages van Wopke Hoekstra en Anne Kuik en aandacht voor positionering is deze nieuwe cursus een must voor jou als CDA-politicus. In drie stappen - oorsprong, toepassing en positionering - word je als CDA-politicus, in welke bestuurslaag dan ook, meegenomen in het CDA-gedachtegoed. Word of ben je CDA-politicus? Dan is deze cursus een must voor jou! De cursus komt in juni beschikbaar. Geef hiernaast alvast je belangstelling aan ons door.

Praktische informatie

Cursusprijs

€ 15,-. Betaling bij online aanmelding. Na aanmelding & betaling krijg je toegang tot de online cursus.

Online Basiscursus CDA-gedachtegoed

Kun jij in gewone taal aan je buurman uitleggen wat de vier kernwaarden van het CDA zijn? Lukt jou dat altijd, dan hoef je de nieuwe online basiscursus CDA-gedachtegoed niet meer te volgen. Of toch wel? Test nu online je kennis en leer op een leuke en aansprekende manier meer over de vier kernbegrippen en hoe je deze met actuele voorbeelden naar de dagelijkse praktijk kunt vertalen.
Ben je benieuwd naar de animaties, uitleg in woord en beeld, interviews en kennistests? Klik hiernaast op de link voor meer informatie en aanmelden.

Praktische informatie

Cursusprijs

€ 5,-. Betaling bij online aanmelding. Na aanmelding & betaling krijg je toegang tot de online cursus.

Cursus Social Media

Voor politici zijn sociale media handig om hun boodschap te verspreiden en om te communiceren met (potentiële) kiezers. Maar hoe kun je dat als CDA-politicus nu het beste aanpakken? Wat kun je allemaal met sociale media en wat zijn de beperkingen? Hoe zet je sociale media strategisch in? Deze vragen staan centraal in deze cursus. 

De inhoud van de groepsbijeenkomst wordt volledig afgestemd op ingebrachte leervragen van cursisten. Voorwaarde voor deelname aan de groepsbijeenkomst is dat je de online cursus social media met een certificaat hebt afgerond.

Praktische informatie

Cursusprijs

€ 5,-. Betaling bij online aanmelding. Na aanmelding & betaling krijg je toegang tot de online cursus.

Consulenten opleiding & ontwikkeling Overijssel - Evelien Holl en Peter Vos

130233_CDA_Afdelingen_werkbestand_CMYK

Meer weten over opleiding en training in de provincie Overijssel? Vraag het uw provinciaal consulent Opleiding & Ontwikkeling Evelien Holl (regio Twente) of Peter Vos (regio Overijssel Noord-West/Salland. Zij kunnen u of uw fractie adviseren over de opleidingen van het Steenkampinstituut en deze organiseren in uw provincie. 

Contact

Email

Evelien Rerink-Holl: overijsseltwente.si@cda.nl / evelienholl@ziggo.nl / tel: 06-50942083
Peter Vos: overijsselsalland.si@cda.nl / peter.vos112@outlook.com / tel: 06-53780242

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.