Cursus Social Media: hoe zet je social media strategisch in?

Voor politici zijn sociale media handig om hun boodschap te verspreiden en om te communiceren met (potentiële) kiezers. Maar hoe kun je dat als CDA-politicus nu het beste aanpakken? Wat kun je allemaal met sociale media en wat zijn de beperkingen? Hoe zet je social media strategisch in? Deze vragen staan centraal in de online cursus. U heeft de keuze om na afloop deel te nemen aan een groepsbijeenkomst. Daarvoor dient u eerst het online programma te hebben doorlopen, zodat u maximaal voordeel kunt halen uit de facultatieve groepsbijeenkomst.

Wanneer?

12 oktober 2017, 19.30-22.00 uur

Waar?

Maarn

Kandidaat-raadsledencursus

Sta je op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 en word je misschien voor het eerst raadslid? Er komt dan veel op je af: campagne voeren en de eerste maanden in de raad. Als je nu al begint met je daarop voor te bereiden, kom je straks niet voor verrassingen te staan. De cursus bestaat uit drie cursusbijeenkomsten en een online gedeelte bestaande uit literatuur, opdrachten en kennistests. 

Waar & wanneer?

Cursusdata: woensdagavonden op 20 september, 4 en 25 oktober 2017. Tijd: 19.30-22.30 uur.
Op 31 maart of 7 april volgt een 'krachtbijeenkomst' voor gekozen raadsleden. Locatie: nader te bepalen.

Cursuskosten?

€ 75,-

Masterclass Debatteren met / tegen populisten

Winnen van populisten in een debat, kan dat? Terwijl je toch authentiek jezelf blijft en het CDA krachtig neerzet? Zodat de media over jou berichten en niet over je tegenstander? Ja, dat kan. Maar dan moet je wel weten hoe je opponent te werk gaat, dan moet je scherper, flexibeler en anders debatteren en bepaalde technieken goed beheersen. De inhoud ken je als CDA-er natuurlijk, op de vorm en de retorica moet je jezelf verbeteren!

Wanneer?

  • datareeks op woensdagen 8 en 22 november 2017 of
  • datareeks donderdagen 9 en 23 november 2017
  • extra dagdeel bestaat uit (eigen of door deelnemers ingebrachte) extra praktijkcases en oefeningen, terugkoppeling en beknopt op maat feedback. Datum nader bekend te maken.

Waar?

HF Wittecentrum, De Bilt

Kosten

220,- euro (all in) voor 2 dagdelen.

Training Collegeonderhandelingen

Is het bij collegeonderhandelingen nu van belang de ander tegemoet te komen? Of juist niet? Hoe ziet het proces van collegeonderhandelingen er nu eigenlijk uit? Wat is het meest effectief? In deze training staan deze vragen centraal. De training bestaat uit theorie en een simulatie waarin je onderhandelingsvaardigheden in verschillende situaties en rollen kunt oefenen. Je krijgt hier volop de gelegenheid om tactieken uit te proberen. Zo krijg je al doende zicht op het totale onderhandelingsproces. 

Waar & wanneer?

Periode: medio december 2017.
Datum & locatie nader te bepalen.

Excursie en workshop Europees Parlement in Brussel

Op zoek naar hart, ziel en handen van Nederland in Europa.
Europa is een politiek bestuurlijk project en uitdaging. Maar Europa is de laatste tijd vooral ook een gevoelskwestie. Hoeveel Europeaan zijn wij eigenlijk? Hoeveel EU willen we, hoeveel EU hebben we nodig? Op zoek naar antwoorden en als vervolg op de werkconferentie van 2016 gaat de Werkgroep Europa i.s.m. het Steenkampinstituut in de provincie Utrecht opnieuw met leden en gasten in gesprek. Esther de Lange, namens het CDA vice-voorzitter van de EVP, gaat met jou het gesprek aan over een werkbaar Europa voor Nederland. 
Schrijf je in, ga mee naar Brussel en doe mee!

Wanneer?

najaar 2017
Datum & tijd volgen later

Online Basiscursus CDA-gedachtegoed

Kun jij in gewone taal duidelijk aan je buurman uitleggen wat de vier kernwaarden van het CDA zijn? Lukt jou dat altijd, dan hoef je de nieuwe online basiscursus CDA-gedachtegoed niet meer te volgen. Of toch wel? Test nu online je kennis en leer op een leuke en aansprekende manier meer over de vier kernbegrippen en hoe je deze met actuele voorbeelden naar de dagelijkse praktijk kunt vertalen.
Ben je benieuwd naar de animaties, uitleg in woord en beeld, interviews en kennistests? Lees hier meer over de online cursus!

Workshop CDA-gedachtegoed

Heb je de online basiscursus CDA-gedachtegoed gevolgd? Wil je leren hoe je de kernwaarden duidelijk en in eigen woorden kunt uitleggen? En hoe je het gedachtegoed in de praktijk kunt toepassen? Dan is de workshop CDA-gedachtegoed echt iets voor jou! Meld je nu aan voor de workshop. 
Let op! Om aan de workshop mee te kunnen doen, moet je eerst de online basiscursus CDA-gedachtegoed gevolgd hebben. Heb je de online basiscursus nog niet gevolgd, zorg er dan voor dat je die eerst doorloopt. Meld je hier aan voor de online basiscursus CDA-gedachtegoed. Kosten: € 5,-

Waar en wanneer?

Deze workshop is op aanvraag. Neemt u contact op uw provinciaal consulent opleiding & ontwikkeling Bas Aghina.

Workshop aanvragen

Mail uw consulent opleiding & ontwikkeling Bas Aghina: utrecht.si@cda.nl. 
Of bekijk hier zijn contactgegevens.

Online training Strategische campagne: hoe schrijf je een campagneplan?

Campagnevoeren begint met het bepalen van een strategie. Volg daarom nú deze training en ontvang gratis advies van een campagnespecialist. Dan pluk je er tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen de vruchten van! In deze training doorloop je alle stappen om een goede campagnestrategie te ontwikkelen. Je begint met een eigen kiezersonderzoek. Daarna selecteer je de juiste thema’s, kansrijke doelgroepen en bepaal je de doelen die je wilt bereiken. Na afloop heb je een campagneplan gemaakt voor een succesvolle campagne.

Consulent opleiding & ontwikkeling Utrecht - Bas Aghina

Meer weten over cursussen en trainingen in de provincie Utrecht? Vraag het uw consulent Opleiding & Ontwikkeling Bas Aghina. Hij kan u of uw fractie adviseren over opleidingen van het Steenkampinstituut en deze organiseren in uw provincie.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.