Ik ben raadslid, nu verder!

Gefeliciteerd! Je bent gekozen als raadslid, nu verder! Speciaal voor jou als kersvers raadslid bieden we het vierde en afsluitende deel van de Kandidaat-raadsledencursus aan. In dit onderdeel kun je als pas gekozen raadsleden de eerste ervaringen met elkaar uitwisselen. De trainer begeleidt jullie daarbij en besteedt aandacht aan de situaties en vraagstukken waar jullie tegenaan lopen. De volgende aspecten komen aan bod:

  • Speelveld van het raadslid
  • Intervisie
  • Integriteit
  • Drijfveren en ambities
  • Timemanagement

Waar en wanneer?

Datum: zaterdag 7 april 2018
Tijd & locatie: nader te bepalen

Debattraining basis

Je debatteert elke dag, misschien wel zonder dat je dat zelf in de gaten hebt. Goed debatteren kun je leren. Hoe overtuig je een ander van jouw standpunten? Wij helpen jou om de standaard debatvaardigheden binnen één dag onder de knie te krijgen. Aan bod komen: soorten debatten, debatopbouw, ethos-pathos-logos en als er voldoende tijd is de standaard geschilpunten. Debatteren leer je vooral door te doen. In de training ga je oefenen, waar nodig zal theorie worden toegelicht.

Waar & wanneer?

Cursusdata: 11 en 18 april 2018
Tijd: 19.30-22.00 uur (woensdagavonden)
Locatie: Utrecht stad, of omgeving

Cursus Social Media: hoe zet je social media strategisch in?

Voor politici zijn sociale media handig om hun boodschap te verspreiden en om te communiceren met (potentiële) kiezers. Maar hoe kun je dat als CDA-politicus nu het beste aanpakken? Wat kun je allemaal met sociale media en wat zijn de beperkingen? Hoe zet je social media strategisch in? Deze vragen staan centraal in de online cursus. U heeft de keuze om na afloop deel te nemen aan een groepsbijeenkomst. Daarvoor dient u eerst het online programma te hebben doorlopen, zodat u maximaal voordeel kunt halen uit de facultatieve groepsbijeenkomst.

Wanneer?

12 oktober 2017, 19.30-22.00 uur

Waar?

Maarn

Online Basiscursus CDA-gedachtegoed

Kun jij in gewone taal duidelijk aan je buurman uitleggen wat de vier kernwaarden van het CDA zijn? Lukt jou dat altijd, dan hoef je de nieuwe online basiscursus CDA-gedachtegoed niet meer te volgen. Of toch wel? Test nu online je kennis en leer op een leuke en aansprekende manier meer over de vier kernbegrippen en hoe je deze met actuele voorbeelden naar de dagelijkse praktijk kunt vertalen.
Ben je benieuwd naar de animaties, uitleg in woord en beeld, interviews en kennistests? Lees hier meer over de online cursus!

Workshop CDA-gedachtegoed

Heb je de online basiscursus CDA-gedachtegoed gevolgd? Wil je leren hoe je de kernwaarden duidelijk en in eigen woorden kunt uitleggen? En hoe je het gedachtegoed in de praktijk kunt toepassen? Dan is de workshop CDA-gedachtegoed echt iets voor jou! Meld je nu aan voor de workshop. 
Let op! Om aan de workshop mee te kunnen doen, moet je eerst de online basiscursus CDA-gedachtegoed gevolgd hebben. Heb je de online basiscursus nog niet gevolgd, zorg er dan voor dat je die eerst doorloopt. Meld je hier aan voor de online basiscursus CDA-gedachtegoed. Kosten: € 5,-

Waar en wanneer?

Deze workshop is op aanvraag. Neemt u contact op uw provinciaal consulent opleiding & ontwikkeling Bas Aghina.

Workshop aanvragen

Mail uw consulent opleiding & ontwikkeling Bas Aghina: utrecht.si@cda.nl. 
Of bekijk hier zijn contactgegevens.

Training Collegeonderhandelingen

Is het bij collegeonderhandelingen nu van belang de ander tegemoet te komen? Of juist niet? Hoe ziet het proces van collegeonderhandelingen er nu eigenlijk uit? Wat is het meest effectief? In deze training staan deze vragen centraal. De training bestaat uit theorie en een simulatie waarin je onderhandelingsvaardigheden in verschillende situaties en rollen kunt oefenen. Je krijgt hier volop de gelegenheid om tactieken uit te proberen. Zo krijg je al doende zicht op het totale onderhandelingsproces. 

Waar & wanneer?

Datum: vrijdag 2 maart 2018
Tijd: 09.30-17.00 uur
Locatie: exacte locatie in de provincie Utrecht nader te bepalen

Kandidaat-raadsledencursus

Sta je op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 en word je misschien voor het eerst raadslid? Er komt dan veel op je af: campagne voeren en de eerste maanden in de raad. Als je nu al begint met je daarop voor te bereiden, kom je straks niet voor verrassingen te staan. De cursus bestaat uit drie cursusbijeenkomsten en een online gedeelte bestaande uit literatuur, opdrachten en kennistests. 

Waar & wanneer?

29 november, 13 december 2017 en 17 januari 2018
Tijd: woensdagavonden 19.30-22.30
Locatie: Verenigingsgebouw 't Geinlicht, Nedereindseweg 1-3, Nieuwegein

Cursuskosten?

€ 75,-

Kandidaat-raadsledencursus

Sta je op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 en word je misschien voor het eerst raadslid? Er komt dan veel op je af: campagne voeren en de eerste maanden in de raad. Als je nu al begint met je daarop voor te bereiden, kom je straks niet voor verrassingen te staan. De cursus bestaat uit drie cursusbijeenkomsten en een online gedeelte bestaande uit literatuur, opdrachten en kennistests. 

Waar & wanneer?

Cursusdata
Deel 1: 24 januari 2018
Deel 2: 7 februari 2018
Deel 3: 28 februari 2018
Tijd: 19.30-22.00 uur
Locatie: Veenendaal

Cursuskosten?

€ 75,-. Te betalen bij aanmelding via i-DEAL. Het cursusgeld is inclusief toegang tot online leeromgeving, materiaal en cursusbijeenkomsten op locatie met docenten/trainers. 

Consulent opleiding & ontwikkeling Utrecht - Bas Aghina

Meer weten over cursussen en trainingen in de provincie Utrecht? Vraag het uw consulent Opleiding & Ontwikkeling Bas Aghina. Hij kan u of uw fractie adviseren over opleidingen van het Steenkampinstituut en deze organiseren in uw provincie.

Online training Strategische campagne: hoe schrijf je een campagneplan?

Campagnevoeren begint met het bepalen van een strategie. Volg daarom nú deze training en ontvang gratis advies van een campagnespecialist. Dan pluk je er tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen de vruchten van! In deze training doorloop je alle stappen om een goede campagnestrategie te ontwikkelen. Je begint met een eigen kiezersonderzoek. Daarna selecteer je de juiste thema’s, kansrijke doelgroepen en bepaal je de doelen die je wilt bereiken. Na afloop heb je een campagneplan gemaakt voor een succesvolle campagne.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.