Training Nieuws maken / Hoe schrijf je een persbericht?

Het CDA heeft ijzersterke thema’s die op zichzelf voldoende nieuwswaarde hebben. Toch halen wij niet altijd het nieuws. Om te voorkomen dat we ontevreden afhaken of niet begrijpen waarom onze persberichten niet geplaatst worden, is het verstandiger het journalistieke spel te begrijpen. In de training komen eerst vragen aan bod zoals: Wat is nieuws? Hoe denkt een journalist? En hoe krijg je een persbericht geplaatst? Vervolgens leer je hoe je een persbericht goed opbouwt. Daarna ga je aan de slag met het schrijven van een goed persbericht. Je ontvangt feedback van de trainer waarmee je je persbericht nog beter kunt maken.

Praktische informatie

Waar en wanneer?

Datum: 7 november 2018, 19.30-22.30 uur
Locatie: Ntb in de provincie Utrecht

Cursusgeld?

15,- euro

Cursus Gemeentefinancien

Elk raadslid, ook de niet-financieel specialisten, krijgt te maken met de financiën van de gemeente. Als je daar niet dagelijks mee te maken hebt, is dat best lastig. Wij helpen je op weg.
In de cursus komen de basisbeginselen aan bod, zoals de financiële cyclus van de gemeente met de begroting, meerjarenbegroting, jaarrekening en voorjaarsnota. Aan de hand van het bespreken van een balans/begroting verwerf je inzicht in de inkomstenbronnen van een gemeente en wordt besproken waarop je als gemeenteraadslid (het meeste) invloed kunt uitoefenen.

Praktische informatie

Waar & wanneer?

Deze cursus wordt verplaatst van 18 oktober 2018, 19.30-22.30 uur naar een nader te bepalen datum in 2019.

Cursusgeld?

15 euro

Cursus Fractievoorzitterschap

De fractievoorzitter van het CDA kan delegeren, is het boegbeeld van de partij, is spitsvondig in het debat, doet het goed voor de camera, plakt voortreffelijk op foto’s, zorgt voor een positieve en constructieve sfeer in zijn fractie, is een natuurlijke leider, bij hem vinden nieuwelingen een geweldige mentor, hij zet anderen in bloei, hij is een gerespecteerde gesprekspartner voor andere politieke partijen en voor het college, de media is dol op hem, de burgers weten hem te vinden en vinden altijd gehoor bij hem, als hij onderhandelt zijn alle partijen tevreden, het gedachtegoed van het CDA is bij hem in goede handen. Is dit ook jouw ideaal? Volg dan de vernieuwde Fractievoorzitterscursus!

Praktische informatie

Waar en wanneer?

Vanaf 28 oktober 2018. Exacte cursusdata (4 dagdelen) volgen z.s.m. Locatie: op de grens van de provincies Utrecht, Noord-Holland en Flevoland.

Voor wie?

(Beginnende) fractievoorzitters uit Utrecht, Noord-Holland en Flevoland.

Prijs?

Volgt eind september.

Nieuw! Online cursus CDA-gedachtegoed voor politici

Het vertalen en toepassen van de 4 kernbegrippen in de praktijk, daar gaat het in deze cursus om. Met bijdrages van Wopke Hoekstra en Anne Kuik en aandacht voor positionering is deze nieuwe cursus een must voor jou als CDA-politicus. In drie stappen - oorsprong, toepassing en positionering - word je als CDA-politicus, in welke bestuurslaag dan ook, meegenomen in het CDA-gedachtegoed. Word of ben je CDA-politicus? Dan is deze cursus een must voor jou! De cursus komt in juni beschikbaar. Geef hiernaast alvast je belangstelling aan ons door.

Praktische informatie

Cursusprijs

€ 15,-. Betaling bij online aanmelding. Na aanmelding & betaling krijg je toegang tot de online cursus.

Online Basiscursus CDA-gedachtegoed

Kun jij in gewone taal duidelijk aan je buurman uitleggen wat de vier kernwaarden van het CDA zijn? Lukt jou dat altijd, dan hoef je de nieuwe online basiscursus CDA-gedachtegoed niet meer te volgen. Of toch wel? Test nu online je kennis en leer op een leuke en aansprekende manier meer over de vier kernbegrippen en hoe je deze met actuele voorbeelden naar de dagelijkse praktijk kunt vertalen.
Ben je benieuwd naar de animaties, uitleg in woord en beeld, interviews en kennistests? Lees hier meer over de online cursus!

Praktische informatie

Cursusprijs

€ 5,-. Betaling bij online aanmelding. Na aanmelding & betaling krijg je toegang tot de online cursus.

Online cursus Social Media

Voor politici zijn sociale media handig om hun boodschap te verspreiden en om te communiceren met (potentiële) kiezers. Maar hoe kun je dat als CDA-politicus nu het beste aanpakken? Wat kun je allemaal met sociale media en wat zijn de beperkingen? Hoe zet je social media strategisch in? Deze vragen staan centraal in de online cursus. U heeft de keuze om na afloop deel te nemen aan een groepsbijeenkomst. Daarvoor dient u eerst het online programma te hebben doorlopen, zodat u maximaal voordeel kunt halen uit de facultatieve groepsbijeenkomst.

Praktische informatie

Cursusprijs

€ 5,-. Betaling bij online aanmelding. Na aanmelding & betaling krijg je toegang tot de online cursus.

Consulent opleiding & ontwikkeling Utrecht - Bas Aghina

Meer weten over cursussen en trainingen in de provincie Utrecht? Vraag het uw consulent Opleiding & Ontwikkeling Bas Aghina. Hij kan u of uw fractie adviseren over opleidingen van het Steenkampinstituut en deze organiseren in uw provincie.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.