Ik ben raadslid, nu verder! Deel 4 van de Kandidaat-raadsledencursus

Gefeliciteerd! Je bent gekozen als raadslid, nu verder! Speciaal jou - als kersvers raadslid - bieden we deel 4 van de Kandidaat-raadsledencursus aan. De volgende aspecten komen aan bod:

  • Speelveld van het raadslid
  • Intervisie
  • Integriteit
  • Drijfveren en ambities
  • Timemanagement

In dit onderdeel kun je als pas gekozen raadsleden de eerste ervaringen met elkaar uitwisselen. De trainer begeleidt je daarbij en besteedt aandacht aan de situaties en vraagstukken waar je tegenaan loopt.

Wanneer?

Zaterdag 23 juni 2018, 09.30-12.30 uur

Waar?

Hotel Terminus in Goes

Nieuw! Online cursus CDA-gedachtegoed voor politici

Het vertalen en toepassen van de 4 kernbegrippen in de praktijk, daar gaat het in deze cursus om. Met bijdrages van Wopke Hoekstra en Anne Kuik en aandacht voor positionering is deze nieuwe cursus een must voor jou als CDA-politicus. In drie stappen - oorsprong, toepassing en positionering - word je als CDA-politicus, in welke bestuurslaag dan ook, meegenomen in het CDA-gedachtegoed. Word of ben je CDA-politicus? Dan is deze cursus een must voor jou! De cursus komt in juni beschikbaar. Geef hiernaast alvast je belangstelling aan ons door.

Praktische informatie

Wanneer gaat deze cursus online?

Naar verwachting eind juni 2018

Online Basiscursus CDA-gedachtegoed

Kun jij in gewone taal duidelijk aan je buurman uitleggen wat de vier kernwaarden van het CDA zijn? Lukt jou dat altijd, dan hoef je de nieuwe online basiscursus CDA-gedachtegoed niet meer te volgen. Of toch wel? Test nu online je kennis en leer op een leuke en aansprekende manier meer over de vier kernbegrippen en hoe je deze met actuele voorbeelden naar de dagelijkse praktijk kunt vertalen.
Ben je benieuwd naar de animaties, uitleg in woord en beeld, interviews en kennistests? Lees hier meer over de online cursus!

Online cursus Social Media

Voor politici zijn sociale media handig om hun boodschap te verspreiden en om te communiceren met (potentiële) kiezers. Maar Hoe kun je dat als CDA-politicus nu het beste aanpakken? Wat kun je allemaal met sociale media en wat zijn de beperkingen? Deze vragen staan centraal in de online cursus. U heeft de keuze om na afloop deel te nemen aan een groepsbijeenkomst. 

Kandidaat-raadsledencursus deel 1 t/m 3

Sta je op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 en word je misschien voor het eerst raadslid? Er komt dan veel op je af: campagne voeren en de eerste maanden in de raad. Als je nu al begint met je daarop voor te bereiden, kom je straks niet voor verrassingen te staan. De cursus bestaat uit drie cursusbijeenkomsten en een online gedeelte bestaande uit literatuur, opdrachten en kennistests. 

Waar & wanneer?

Locatie Goes, Hotel Terminus
Deel 1: 25 november 2017
Deel 2: 2 december 2017
Dee; 3: 13 januari 2018
Tijd: 09.30-13.00 uur

Locatie Terneuzen, Hotel L'Escaut

Deel 1: 2 december 2017
Deel 2: 9 december 2017
Deel 3: 13 januari 2018 (Hotel Terminus, Goes)
Tijd: 09.30-13.00 uur

Kosten?

€ 75,-, inclusief online cursusomgeving en drie cursusbijeenkomsten met docent/trainer op locatie.
Betaling bij online aanmelding met i-DEAL.

Meer weten over cursussen en trainingen in de provincie Zeeland? Vraag het uw consulent Opleiding & Ontwikkeling Henk Zielstra. Hij kan u of uw fractie adviseren over opleidingen van het Steenkampinstituut en deze in uw provincie organiseren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.