Kandidaat-raadsledencursus

Sta je op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 en word je misschien voor het eerst raadslid? Er komt dan veel op je af: campagne voeren en de eerste maanden in de raad. Als je nu al begint met je daarop voor te bereiden, kom je straks niet voor verrassingen te staan. De cursus bestaat uit drie cursusbijeenkomsten en een online gedeelte bestaande uit literatuur, opdrachten en kennistests. 

Waar & Wanneer?

16, 23 en 30 oktober 2017: Den Haag
24, 31 oktober en 7 november 2017: Dordrecht
2, 9 en 16 november 2017: Bodegraven
Tijd: 19.30-22.00 uur

 

 

Cursuskosten?

€ 75,-

Training Campagnevaardigheden

Hoe motiveer je vrijwilligers voordat een geplande campagneactiviteit van start gaat? Hoe overtuig je iemand op straat of aan de deur? In de training campagnevaardigheden doe je ervaring op met het principe van ‘ontvanger gericht communiceren’. Je oefent door middel van rollenspellen hoe je specifiek gericht op de campagnetijd mensen kan aanspreken en informeren. Daarnaast wordt er een structuur aangeleerd zodat je andere vrijwilligers kan motiveren voorafgaand aan een campagneactiviteit.

Waar & Wanneer?

18 oktober 2017: Den Haag
Tijd: 19.30-22.00 uur

Kosten?

€ 10,-

Online training Strategische campagne: hoe schrijf je een campagneplan?

Campagnevoeren begint met het bepalen van een strategie. Volg daarom nú deze training en ontvang gratis advies van een campagnespecialist. Dan pluk je er tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen de vruchten van! In deze training doorloop je alle stappen om een goede campagnestrategie te ontwikkelen. Je begint met een eigen kiezersonderzoek. Daarna selecteer je de juiste thema’s, kansrijke doelgroepen en bepaal je de doelen die je wilt bereiken. Na afloop heb je een campagneplan gemaakt voor een succesvolle campagne.

Cursus Social Media

Voor politici zijn sociale media handig om hun boodschap te verspreiden en om te communiceren met (potentiële) kiezers. Maar hoe kun je dat als CDA-politicus nu het beste aanpakken? Wat kun je allemaal met sociale media en wat zijn de beperkingen? Deze vragen staan centraal in de online cursus. Wilt u deelnemen aan deze groepsbijeenkomst? Volg dan eerst de online cursus Social Media.   

Waar & Wanneer?

 1 november 2017: Den Haag
Tijd: 19.30-22.00 uur.

Kosten?

€ 10,-

Online Basiscursus CDA-gedachtegoed

Kun jij in gewone taal duidelijk aan je buurman uitleggen wat de vier kernwaarden van het CDA zijn? Lukt jou dat altijd, dan hoef je de nieuwe online basiscursus CDA-gedachtegoed niet meer te volgen. Of toch wel? Test nu online je kennis en leer op een leuke en aansprekende manier meer over de vier kernbegrippen en hoe je deze met actuele voorbeelden naar de dagelijkse praktijk kunt vertalen.
Ben je benieuwd naar de animaties, uitleg in woord en beeld, interviews en kennistests? Lees hier meer over de online cursus!

Workshop CDA-gedachtegoed

Heb je de online basiscursus CDA-gedachtegoed gevolgd? Wil je leren hoe je het gedachtegoed kunt toepassen in de praktijk en hoe je met voorbeelden de kernwaarden kunt vertalen naar de actualiteit? Dan is de workshop CDA-gedachtegoed echt iets voor jou! Meld je nu aan voor de workshop CDA-gedachtegoed. 
Let op! Om aan de workshop mee te kunnen doen, moet je eerst de online basiscursus CDA-gedachtegoed gevolgd hebben. Heb je de online basiscursus nog niet gevolgd, zorg er dan voor dat je die eerst doorloopt. Meld je hier aan voor de online basiscursus CDA-gedachtegoed.

Waar & Wanneer?

20 november 2017: Den Haag

Kosten?

€ 10,-

Politieke Masterclass met oud-minister Gerd Leers

Deze Masterclass behoort niet tot het opleidingsaanbod van het CDA Steenkampinstituut. De Politieke masterclass is een initiatief van de provinciale scholingscommissie Zuid-Holland en wordt op 28 november verzorgd door voormalig CDA-burgemeester van Maastricht Gerd Leers.

Waar & wanneer?

28 november 2017 in Den Haag

Kosten?

15 euro

Consulent opleiding & ontwikkeling Zuid-Holland - Arie Slob

Meer weten over cursussen en trainingen in Zuid-Holland? Vraag het uw consulent Opleiding & Ontwikkeling Arie Slob. Hij kan u of uw fractie / afdeling adviseren over de opleidingen van het Steenkampinstituut en deze in uw provincie organiseren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.