13 december 2016

Bart Krol stopt als gedeputeerde provincie Utrecht

Bart Krol (CDA) stopt na 10 jaar als gedeputeerde van de provincie Utrecht. Krol gaat vanaf medio maart 2017 aan de slag bij Common Eye en zal dan afscheid nemen van de Provinciale Staten.

Het CDA heeft grote waardering voor de werkzaamheden van Krol. Zowel in zijn rol als gedeputeerde als ook bij zijn eerdere werkzaamheden in het openbaar bestuur, bijvoorbeeld zijn wethouderschap in de gemeente Soest.

Fractievoorzitter Mirjam Maasdam: ‘ De ervaring en kennis van Bart Krol heeft het CDA als grote toegevoegde waarde ervaren voor de provincie Utrecht. Bart is naast een harde werker een fijn persoon om mee samen te werken. Het CDA gunt Krol deze nieuwe uitdaging van harte en wenst hem veel succes bij zijn nieuwe baan. Het CDA gaat zich de komende periode buigen over een opvolger’.

Bart Krol: Eén van mijn belangrijkste drijfveren in de afgelopen tien jaar was dat wonen en werken in de provincie Utrecht aantrekkelijk is en blijft. Het behouden en versterken van de kwaliteit van onze leefomgeving was daarin altijd mijn streven. Dit soort grote vraagstukken doe je nooit alleen. Met heel veel plezier heb ik met vele (Utrechtse) partners gezocht naar overeenstemming en verbinding. De kunst was niet alleen verbinding en samenwerking op de inhoud, maar juist ook tussen de partijen. De overstap naar Common Eye is voor mij dan ook een logische vervolgstap. Ik wil mijn dank uitspreken voor het vertrouwen dat ik gedurende mijn bestuursperiode van mijn partij, de leden van Gedeputeerde Staten, Provinciale Staten en alle medewerkers van de provincie heb gekregen. Zonder hen was het nooit gelukt'.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.