12 januari 2017

CDA draagt Mirjam Maasdam-Hoevers voor als nieuwe gedeputeerde

Mirjam Maasdam-Hoevers is door de CDA-fractie unaniem voorgedragen als nieuwe gedeputeerde van de provincie Utrecht. Als Provinciale Staten ermee instemt, volgt zij per 13 maart 2017 Bart Krol op die na 10 jaar de provincie gaat verlaten om aan de slag te gaan bij Common Eye.

Bestuur en fractie van het CDA in de provincie Utrecht hebben samen gezocht naar een kandidaat die verbindend en resultaatgericht is. Kwaliteiten die ze in de persoon van de huidige fractievoorzitter van de Statenfractie Mirjam Maasdam gevonden hebben. Bestuur en fractie zijn dan ook verheugd dat zij bereid is om in de rol van gedeputeerde voor de provincie aan de slag te gaan. Vice-fractievoorzitter Jan Willem Jansen: “We hebben als fractie uitgebreid gesproken over de mogelijkheden met betrekking tot een kandidaat voor deze functie. Ik ben erg blij dat we tot een unanieme voordracht zijn gekomen, uiteindelijk uit het midden van ons huidige team. Onze fractie ziet Mirjam als een sterke kandidaat die op haar eigen wijze vanuit verbinding met de omgeving invulling zal geven aan het bijzonder ambt van gedeputeerde.”

Mirjam (49) woont in Zeist, is getrouwd en heeft twee zoons en een dochter. Ze was in 2015 lijsttrekker bij de provinciale Statenverkiezingen en is nu fractievoorzitter. In het dagelijkse leven is ze werkzaam bij Zorgverzekeraars Nederland in Zeist.

Mirjam is verheugd over haar voordracht: “Ik kijk er erg naar uit om vanaf half maart als gedeputeerde voor de provincie aan de slag te gaan. Ik wil mijn rol als gedeputeerde invullen in verbinding en nauwe samenspraak met alle betrokken maatschappelijke partijen, gemeenten en bovenal met de inwoners van onze mooie provincie.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.