01 maart 2017

CDA: intentieovereenkomst voor ondersteuning familiebedrijven en mkb

De provincie Utrecht moet zich in gaan zetten voor een intentieovereenkomst die gericht is op aandacht voor en ondersteuning van familiebedrijven en het midden- en kleinbedrijf. Dat stelt het CDA in de provincie Utrecht via schriftelijke vragen.

Het CDA geeft aan dat een intentieverklaring zou kunnen helpen om oplossingen te vinden voor bepaalde onderwerpen die in familiebedrijven en het mkb soms net wat lastiger liggen. Bijvoorbeeld op het gebied van bedrijfsopvolging of goed bestuur. Het CDA ziet graag dat de provincie Utrecht het voorbeeld van de provincie Overijssel overneemt. In deze provincie is eind 2016 een intentieovereenkomst getekend met ondernemersorganisaties en onderwijsinstellingen die tot doel heeft familiebedrijven optimaal te ondersteunen.

Statenlid Ardin Mourik-Geluk: ‘Familiebedrijven en het midden- en kleinbedrijf zorgen voor veel regionale werkgelegenheid, zijn een bron van innovatie en kennen een sterke lokale of regionale inbedding. Een intentieverklaring als die van Overijssel zou een mooie aanvulling zijn op het economisch beleid van de provincie Utrecht en zorgen voor een goed en stabiel economisch klimaat. Daarnaast zou het kunnen zorgen voor een betere koppeling tussen het onderwijs en deze ondernemingen’.

Klik hier voor de vragen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.