26 juni 2017

CDA Provincie Utrecht introduceert Bart Krol Prijs

De Provinciale afdeling van het CDA in Utrecht heeft bij het afscheid van gedeputeerde Bart Krol een nieuwe prijs geïntroduceerd die zijn naam draagt. Voor de Bart Krol Prijs kunnen één keer per jaar mensen of organisaties worden genomineerd die inwoners en politiek bestuur met elkaar verbinden. Eind 2017 zal de eerste Bart Krol Prijs worden uitgereikt. Dit maakte het bestuur van het CDA in de provincie Utrecht vandaag bekend tijdens de Algemene Ledenvergadering.

Voorzitter Paul van den Biggelaar: “Waar de overheid veelal gericht is op een top-down benadering, waardoor vaak het recht van de sterkste geldt, zijn samenlevingsverbanden volgens het CDA het elastiek en lijm tegelijkertijd. Mensen die samen werken aan een oplossing van hun gezamenlijke uitdaging, kunnen dat op maat gesneden doen. Het CDA gelooft in ruimte voor individuele keuzes. Waar nodig ondersteunt de overheid en stelt grenzen.”

“Als gedeputeerde van het CDA voor de provincie Utrecht onderscheidde Bart Krol zich altijd door de verbinding tussen de inwoners en het politieke bestuur te zoeken. Met deze prijs willen wij mensen en organisaties die dat voorbeeld volgen in de schijnwerpers zetten. Zo blijft de werkwijze van Bart behouden voor Utrecht.”

Bart Krol was vier jaar voorzitter van de provinciale afdeling en 10 jaar gedeputeerde in de provincie Utrecht. In maart 2017 heeft hij de actieve politiek verlaten voor een baan in het bedrijfsleven. ”De tijd dat de overheid alleen besliste wat er gebeurde is al lang voorbij. Samen met je inwoners de samenleving vorm geven is het mooiste wat er is. Dat heb ik in de politiek altijd gedaan en probeer ik ook in mijn nieuwe werken toe te passen,” aldus Bart Krol. Ik voel mij vereerd met en dankbaar voor het verbinden van mijn naam aan een dergelijke prijs.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.