Willem
23 april 2020

Daphne de Kruif nieuw commissielid CDA

Tijdens de eerstvolgende Statenvergadering zal Daphne de Kruif uit Woudenberg geïnstalleerd worden als Commissielid van het CDA. Zij volgt hiermee Willem Wijntjes op die sinds de Statenvergadering van 4 maart Statenlid is. Zij zal zich voornamelijk gaan bezighouden met de onderwerpen Economie en Energietransitie.

Fractievoorzitter Derk Boswijk: "Met dit nieuws ben ik natuurlijk heel erg blij. Naast de al aanwezige kennis en ervaring in ons team werken we met Daphne ook aan de verjonging en toekomst van onze CDA-fractie".

Daphne is in het dagelijks leven werkzaam als accountmanager MKB bij de Rabobank. Ze is onder meer bestuurslid van zowel het CDJA als het CDA in Woudenberg en lid van de politieke commissie van het CDA Provincie Utrecht. 

Daphne de Kruif: “Met veel enthousiasme ga ik aan de slag met deze nieuwe uitdaging. Ik vind het ontzettend gaaf dat het CDA iemand van mijn leeftijd de kans geeft om een stem voor de jongeren te zijn. Ik zet mij graag in voor de belangen van de inwoners van de provincie Utrecht en wil daarmee een verschil kunnen maken.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.