11 juni 2020

Even voorstellen: Daphne de Kruif

Mijn naam is Daphne de Kruif. Ik ben 24 jaar oud, geboren, getogen en woonachtig in Woudenberg. Na het behalen van mijn havodiploma heb ik een jaar in de Verenigde Staten gewoond, 2,5 jaar International Hospitality Management in Leeuwarden gestudeerd, 5 maanden in Zuid-Afrika gestudeerd en een jaar stage gelopen in Den Haag. Vervolgens ben ik een jaar Assistant General Manager geweest bij het Kurhaus hotel in Scheveningen, waarna ik er toch echt achter kwam dat je het allermooist woont in de Provincie Utrecht. 

Zelf kom ik uit een CDA familie, waardoor de connectie met het CDA al snel was gemaakt. Toen ik mij meer ging verdiepen in de normen en waarden van het CDA, kwam ik erachter dat deze partij ook passend is voor mij. In 2018 heb ik samen met 4 anderen het CDJA Woudenberg opgericht (wat nu ondertussen al bestaat uit een enthousiaste groep van 13 mensen) en werd ik bestuurslid voor het CDA Woudenberg. In 2019 heb ik mij verkiesbaar gesteld voor de Provinciale Staten waarna ik lid werd van de Politieke Commissie CDA Utrecht. Ik ben nu meer dan enthousiast om te beginnen aan deze nieuwe uitdaging als commissielid binnen de Provincie Utrecht. 

Als commissielid zal ik mij vooral bezig gaan houden met de thema’s economie en energietransitie. Economie sluit goed aan bij mijn beroep als Accountmanager MKB bij Rabobank Amersfoort Eemland, waar ik mij dagelijks bezig houdt met het financieren van MKB ondernemers en uiteraard het volgen van de economische markt. Daarnaast ligt het thema energietransitie mij na aan het hart, waar ik het ontzettend belangrijk vind hoe wij met onze planeet omgaan en welke ecologische foodprint wij achterlaten.

Daarnaast hoop ik als jongere andere jongeren te kunnen laten zien hoe gaaf het is om je te kunnen inzetten voor de plek waar je woont en jouw eigen toekomst. Al met al, helemaal klaar om te beginnen! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.