08 november 2022

Impressie werkbezoek N201

De Provincie organiseerde op 12 oktober een werkbezoek voor de commissie Milieu en Mobiliteit aan de N201: de provinciale weg die onze provincie doorkruist van Amstelhoek tot Vreeland. Als fractieondersteuner (met name van Statenlid Gerdien Bikker) én inwoner van De Ronde Venen mocht ik aan dit werkbezoek deelnemen.

Het werkbezoek had tot doel om de Statenleden een goed beeld te geven van de problematiek die de N201 heeft: eigenlijk is er met het gehele tracé wel iets mis. Vanuit de verschillende betrokken gemeenten (Stichtse Vecht en De Ronde Venen) zijn door de loop van jaren diverse aandachtspunten doorgegeven, die tijdens de busrit van Vreeland naar Mijdrecht per locatie werden aangewezen en onderbouwd.

De nadruk van het werkbezoek lag echter bij een heel specifiek punt, de bocht bij Mijdrecht. Al decennia lang is er gesteggel wat er met deze bocht moet gebeuren: strekken, of toch verbreden? De ambtenaar van de provincie heeft beide mogelijkheden toegelicht, en getoetst op de criteria Veiligheid, Leefbaarheid, Bereikbaarheid en Omgeving. Door een toespraak van wethouder Vijsselaar (DRV) werd duidelijk dat onder de bewoners én gemeente geen draagvlak is voor verbreding.

Het was inspirerend om samen met de aanwezigen nog meer te weten te komen over dit project, waarvoor de besluitvorming binnenkort zal plaatsvinden. Hopelijk nemen de aanwezigen de verschillende perspectieven die belicht zijn mee in hun overwegingen.

Al met al kijk ik terug op een inspirerend en leerzaam bezoek, waar het contact met de andere fracties en de ambtenaren leidde tot goede inhoudelijke discussies. Uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel: de verkeersveiligheid verbeteren. In de komende periode zal ik mij, samen met Gerdien en de rest van de fractie, blijven inzetten om de kwaliteit en veiligheid van de N201 te verbeteren.

Rody van der Pouw-Kraan

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.