16 december 2020

Kandidaat voor de Tweede Kamer: Bert van Steeg

Onze samenleving verandert snel. Vraagstukken over digitalisering, duurzaamheid en immigratie zorgen voor nieuwe kansen en behoefte aan nieuw perspectief. Daar komt de Coronacrisis bovenop. Ik vind dat we met elkaar moeten blijven investeren in dingen die we gezamenlijk hebben en samen kunnen bereiken. Daarom vind ik verenigingen belangrijk en sport in het bijzonder. Vanuit mijn achtergrond maak ik me graag sterk voor ondernemers en winkeliers. In een tijd waarin mensen steeds meer digitaal besteden, moeten we een nieuwe balans vinden tussen lokale winkelcentra en online shoppen. De ontwikkeling van digitaal winkelen biedt nieuwe kansen, maar mag niet ten koste gaan van lokale leefbaarheid en veiligheid.

Van de overheid mag worden verwacht dat zij ruimte geeft aan initiatieven die mensen samen nemen en er is voor mensen die haar nodig heeft. De afgelopen tijd hebben we te vaak gezien dat het maken van beleid een doel op zich is geworden, waardoor regels de samenleving en ondernemers in de weg zitten. Dat kan en moet beter.

Ik woon in de mooie, snel groeiende stad Utrecht, in de wijk Hoograven met mijn vrouw en drie kinderen. Een stad met een heel eigen karakter en haar eigen problemen. Ik vind het belangrijk dat ook in de Tweede Kamer de problemen uit de stad worden gehoord. Denk daarbij aan woningbouw en bereikbaarheid. Daarnaast vind ik dat stad en regio onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Te vaak wordt tussen die twee een valse tegenstelling gecreëerd. Vanuit mijn achtergrond draag ik er graag bij aan de verbinding tussen stad en regio.

Voordat ik in Utrecht kwam studeren, heb ik jarenlang in Veenendaal gewoond. Mijn vader was daar dominee en mijn ouders wonen er nog steeds. Met veel plezier heb ik daar bij DOVO gespeeld, in de jeugd en het eerste elftal.

Graag ga ik met jullie in gesprek over wat er leeft en speelt in onze provincie. Wil je meedoen of een boodschap meegeven? Aarzel niet mij te bereiken:

E-mail: [email protected]

Telefoon: 06-41811149

Website: www.cda.nl/bert-van-steeg

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.