16 december 2020

Kandidaat voor de Tweede Kamer: Evert Jan van Asselt

Mijn naam is Evert Jan van Asselt.

Op mijn achttiende ben ik in de provincie Utrecht komen wonen. Via Amersfoort en De Bilt belandde ik in de mooie stad Utrecht. Het is voor mij een belangrijke stad. Ik heb er mijn vrouw
ontmoet, mijn twee oudste kinderen zijn er geboren en ik had er mijn eerste baan. Of eigenlijk twee, want ik werkte gelijktijdig in het Centraal Museum aan het Nicolaaskerkhof en ondersteunde de CDA-fractie in de Utrechtse gemeenteraad.

Daarna ben ik naar Houten verhuisd. Met mijn gezin woonde ik in een woongroep van Stichting Timon, een jeugdhulp organisatie uit Zeist. In Houten woon ik nog steeds, maar nu op een andere plek.

In mijn vrije tijd doe ik aan triathlon, de olympische afstand. Zwemmen, fietsen en hardlopen en ’s winters schaatsen. Ik geniet erg van het fietsen over de Lekdijk, naar de heuvels bij Amerongen en Doorn. En in de zomer zwem ik zaterdagochtend soms in de uiterwaarden van de Lek.

Mijn Utrechtse achtergrond is niet de reden dat ik voor het CDA op de lijst sta. Twaalf jaar heb ik vanuit den Haag bijgedragen aan het denken van het CDA, als adjunct-directeur bij het
Wetenschappelijk Instituut voor het CDA. Afgelopen jaar schreef ik mee aan het discussiestuk ‘Zij aan zij’. Met elkaar formuleren waar het CDA voor staat. Dat wil ik de komende jaren blijven doen, ook in de Tweede Kamer.

Website: https://www.cda.nl/evert-jan-van-asselt

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.