16 december 2020

Kandidaat voor de Tweede Kamer: Jantine Zwinkels

Mijn naam is Jantine Zwinkels. Momenteel ben ik gemeenteraadslid in Utrecht (stad). Ik ben 30 jaar en woon samen met mijn man, met wie ik vorig jaar getrouwd ben. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij ingenieurs- en adviesbureau Royal HaskoningDHV, waar ik mij voornamelijk bezig hou met duurzaamheid. Daarnaast ben ik op mijn werk teamleider van zo’n 15 mensen in een afdeling die zich richt op de ontwikkeling van mobiliteitshubs en stationsomgevingen.

Een belangrijk thema voor mij is de verbinding tussen stad en regio: we hebben elkaar nodig en kunnen nog beter gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Dat merk ik bij verschillende onderwerpen waarvoor ik woordvoerder ben (van wonen, economie en werkgelegenheid tot groen).

Ik hoop in de komende maanden veel leden uit andere steden en dorpen in onze provincie te leren kennen. Dit zal grotendeels online zijn, maar als het even kan, kom ik ook graag langs. Met name op het brede gebied van duurzaamheid ben ik benieuwd naar alle ideeën die er zijn. Wat mij betreft laten we in deze campagne zien dat we als CDA ook onze verantwoordelijkheid willen nemen, op een ambitieuze maar tegelijkertijd ook realistische manier die dicht bij mensen staat.

Email: [email protected]

Telefoon: 06-12201777

Website: www.cda.nl/jantine-zwinkels

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.