28 april 2020

Kandidaatstelling Tweede Kamer

Meebouwen aan de toekomst van Nederland, aan een land met een zij-aan-zij maatschappij; dat is de taak van een volksvertegenwoordiger namens het CDA. Voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021 zoeken we hiervoor gemotiveerde mensen die kennis van zaken hebben en geworteld zijn in onze samenleving. Via deze website kun je bij interesse naar een plek solliciteren op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen: https://www.cda.nl/tk2021/kandidaat-tweede-kamer/ Solliciteren kan van 1 tot 22 mei 2020.

Daarnaast vragen wij je aandacht voor het volgende: voor een belangrijk deel loopt de ondersteuning van de kandidaatstelling ook via de provinciale afdeling. Daarom is het belangrijk dat de provinciale afdeling goed op de hoogte is van wie zich kandidaat stelt. Het kan zijn dat je je kandidaat stelt op advies van de lokale afdeling, maar het kan ook zijn dat u zich kandidaat stelt op eigen initiatief. Indien je op eigen initiatief solliciteert, word je verzocht deze informatie te delen met het provinciale bestuur van het CDA Utrecht via een mail aan de voorzitter (jaccovandertak@hotmail.com).

Wij, als Dagelijks Bestuur in nauw overleg met de provinciale HRM-commissie, kunnen dan helpen om u op een goede manier onder de aandacht te brengen van de landelijke vertrouwenscommissie en het landelijke bestuur. Zo kunnen we samen een sterke lijst maken met ook goede Utrechtse kandidaten om de landelijke fractie zo sterk mogelijk te maken. Gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.