03 februari 2021

Nog 40 dagen tot de Tweede Kamerverkiezingen

Nu doorpakken, dat is precies wat de lokale campagneteams in de provincie doen. Na de online speech van Wopke Hoekstra waarin hij zijn beeld voor Nederland schetst is de campagne op volle toeren gaan draaien. Tot nu toe veel in de voorbereidingen maar in enkele gemeentes ook al een beetje zichtbaar. Deze zaterdag worden de eerste posters uitgedeeld en kunnen de plakkers aan de slag. 

Met een frisse nieuwe look, die voor sommigen even wennen is maar wel zorgt voor nieuw elan en enthousiasme bij het campagnevoeren. Binnen de provinciale afdeling is een grote groep CDJA-ers gemobiliseerd die actief aan de slag gaan om de lokale afdelingen te helpen. Een fantastische ontwikkeling waar we trots op mogen zijn; de jeugd heeft tenslotte de toekomst!

Dat de campagne anders is dan andere keren is duidelijk. We zullen niet massaal de straat op kunnen met een groene golf zoals we meestal doen. Als alternatief hebben we ons als doel gesteld zo veel mogelijk brievenbussen in de provincie te vullen met een op maat gemaakte flyer. Hierin presenteren Wopke, een van onze provinciale kandidaten en de lokale afdeling zich. Een mooie drieslag die ook dient als opmaat naar de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. 

Voor veel ouderen worden het ook bijzondere verkiezingen. Men kan ook op maandag en dinsdag al stemmen of stemmen per post. Komende weken wordt hier door de overheid een uitgebreide informatiecampagne uitgerold. Wij zijn aan het kijken hoe we als provinciale afdeling kunnen helpen als dat nodig is. Tips en ideeën zijn van harte welkom! In de volgende nieuwsbrief komen we hier zeker op terug.

Voor nu de complimenten aan alle lokale campagneleiders die in deze ingewikkelde tijden hun beste beentje voorzetten. Sterkte aan alle plakkers en mensen die de flyers gaan verspreiden. Dank je wel voor jullie hulp, we doen het ten slotte samen!

O ja en mocht je tijd en zin hebben om ook een paar flyers in de brievenbus te doen tijdens jouw wandelrondje, aarzel dan niet en neem contact op met je lokale CDA afdeling, die kunnen jouw hulp hierbij goed gebruiken. 

Namens het provinciaal campagneteam,

Simone Borgstede, campagneleider

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.