08 maart 2021

Van de voorzitter: Nu ons verhaal vertellen!

Beste allen,

Iedereen die zich een beetje met campagne voeren bezig houdt weet: mensen maken in de laatste fase van de campagne hun keuze. Veel kiezers weten nu, zo’n anderhalve week tot het moment dat we de uitslag kennen, hun definitieve keuze nog niet. Dat moet motiveren om ons verhaal te blijven vertellen. Een verhaal hoe we Nederland door deze crisis heen helpen en ook hoe we er sterker uit kunnen komen. Niet eenvoudig, maar de plannen zijn er. Plannen waarin de samenleving zelf centraal staat. Meer in het bijzonder is ook een verdiepend verhaal gemaakt over onze economie. Deze zogenoemde ‘New Deal’ spreekt over ‘doorstarten’, ‘repareren’ en ‘investeren’. Het geeft perspectief aan mensen en aan ondernemers. Hoop houden op betere tijden na Corona is wat nodig is. Zo alleen kunnen we blijven volhouden in deze tijd van de ‘1,5 meter en avondklok-samenleving’ en toewerken naar een tijd waarin we meer normaal kunnen leven.

Trots ben ik op alle vrijwilligers in onze provincie die zich inspannen om ons CDA zichtbaar te laten zijn. Door posters te plakken, spandoeken naast wegen en in weilanden te plaatsen en ook gewoon brochures in brievenbussen te stoppen. En natuurlijk ook alle digitale events die plaatsvinden en zichtbaarheid in (lokale) kranten. Als CDA Provincie Utrecht hebben we ‘by far’ de meeste kandidaten ten opzichte van andere partijen. Kandidaten als Derk Boswijk, Joba van de Berg, Bart van den Brink, Jantine Zwinkels, Bert van Steeg en Evert Jan Asselt op de landelijke lijst en ook nog eens 17 top-kandidaten op de staartlijst met Lenny Geluk als onze lijstduwer. Mooi! Ook dat is iets om trots op te zijn. Ondanks mijn enthousiasme besef ik me ook dat het campagne voeren in deze Coronatijd echt anders is dan normaal. Je mist het contact met partijgenoten, het staan op de markt en samen op pad zijn. Het kan echter niet anders. Laten we daarom met elkaar nog even volhouden en een sterke eindsprint inzetten.

Een ding wil ik nog gezegd hebben. Laten we ons ook niet ontmoedigen doordat onze posters worden beklad en onze borden soms worden vernield. Hoewel dit zeer ongepast is, moeten we ons hier niet door laten afleiden. Wij blijven zichtbaar in deze campagne met alle kandidaten, omdat we ambitie en ideeën hebben. Vanuit onze christendemocratische maatschappijvisie hebben we een verhaal te vertellen voor Nederland. En dat willen we niet alleen vertellen, dat willen we straks ook realiseren. Goed voor Nederland.

We gaan ervoor! Samen. In de campagne en daarna. Laten we hopen op een goede uitslag op 17 maart 2021.

Namens het Dagelijks Bestuur,

Jacco van der Tak

Provinciaal voorzitter

Reactie: [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.