CDA Amersfoort heeft unaniem Micheline Paffen verkozen tot lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Op nummer twee is het zittende raadslid Ben van Koningsveld gekozen. De hoogste nieuwkomer is de 26 jarige Hans-Dieter de Smit. De vertrouwenscommissie roemt De Smit als veelbelovend talent met een hoge potentie.

Met deze top-3 kiest de Algemene Ledenvergadering van de partij voor een stevige mix van continuïteit en vernieuwing.Micheline Paffen heeft de ruimhartige steun van de volledige partij gekregen omdat ze zich de afgelopen jaren heeft laten zien als een betrokken, hardwerkende en deskundige fractievoorzitter.

Ben van Koningsveld heeft zich de afgelopen jaren onderscheiden door zijn directe aanpak. Als woordvoerder op ingewikkelde dossiers als financiën en het Sociaal Domein heeft hij laten zien ingewikkelde dossiers te kunnen doorgronden en goed te verwoorden in de media.

De Smit is volgens de vertrouwenscommissie de grote belofte van het CDA in de keistad. De promovendus is opgevallen vanwege zijn authenticiteit en ontwapende benadering van een breed scala aan verschillende onderwerpen. ‘Ik zie in mijn werk hoe makkelijk mensen buitengesloten worden en vind het belangrijk om de verbinding te blijven zoeken, ook met andersdenkenden’, vertelde hij een volle zaal CDA’ers.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.