Zaterdagmiddag vond in Amersfoort het partijcongres plaats. We kijken terug op een mooi congres. Naast het huishoudelijke gedeelte werd de campagne voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen afgetrapt. Tweede Kamerlid Hilde Palland leidde ons op vlotte wijze door het programma. Het meditatief moment werd verzorgd door senator Greet Prins. Onder grote dank namen we afscheid van Harry van der Molen en Raymond Knops

De Eerste Kamerlijst werd bekrachtigd. Lijsttrekker voor de Eerste Kamer Theo Bovens gaf het startsein van onze campagne met een filmpje van De Praatpaal. Met De Praatpaal gaan wij het land in om het gesprek aan te gaan, te luisteren en die input om te zetten in actie! Partijvoorzitter Hans Huibers introduceerde op zijn bekende enthousiaste wijze de 12 lijsttrekkers voor de Provinciale Staten. Vervolgens werd een introductiefilmpje van het Wetterskip Fryslân getoond. 

Foto: CDA Amersfoort kandidaten Joost Merema (PS lijst 4, plek 15) en Albert Pansier (Waterschap, plek 2) 

 Fractievoorzitter Pieter Heerma sprak het congres toe naar aanleiding van het rapport van de Tweede Kamerfractie Voor Heel Nederland. Zijn speech lees je verderop in de nieuwsbrief. Na afloop van de speech ondertekenden de provinciale lijsttrekkers, waterschapskandidaat Marloes Bulten, Hans Huibers, Esther de Lange,Pieter Heerma en Wopke Hoekstra het 'Pact Voor Heel Nederland.' Samen dragen we de boodschap van Voor Heel Nederland uit! 

 Het CDJA zorgde onder leiding van CDJA-voorzitter Kevin Klinkspoor voor een Pubquiz over Voor Heel Nederland. Hilde Palland ging vervolgens in gesprek met Hanke Bruins Slot over de weerbare democratie.  Partijleider Wopke Hoekstra sloot het congres af met een daverende speech! 

Geinspireerd? Sluit je aan en maak het verschil voor ons Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen,  voor onze mooie provincie Utrecht en voor een Heel Nederland!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.