Na ruim zes weken sluiten we het Meldpunt Houtrookoverlast. De fracties van GroenLinks en CDA willen iedereen die overlast heeft gemeld van harte danken.
Al jullie meldingen! hebben er mede voor gezorgd dat een meerderheid in de gemeenteraad het belang van maatregelen serieus is gaan nemen.
Ons amendement om houtstook (kachels en open haarden) te verbieden bij Code Oranje én Code Rood van de Stookwijzer is dinsdag aangenomen! Dit is een grote stap in het tegengaan van de overlast, gezondheidsschade en luchtvervuiling die houtrook veroorzaakt.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De fracties van het CDA Amersfoort en Groenlinks Amersfoort willen graag van u weten of u overlast ervaart van houtrook. 

Sinds vandaag bestaat het meldpunt Houtrook Overlast en via deze link komt u uit bij het invulformulier. 
We zijn het Meldpunt Houtrookoverlast gestart om ernst en omvang in kaart te brengen en binnen de raad draagvlak voor concrete maatregelen te vergroten.

Alvast dank voor de genomen moeite!
Angeliek Noortman (CDA) en Dillian Hos (Groenlinks)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.