Raadslid Ben van Koningsveld dringt bij de wethouder aan om achter de reden te komen van het niet verlengen van het contract van onder andere welzijnswerker Sjaak Pols. 

Het CDA raadslid weet dat de gemeente niet direct over de personele bezetting van Indebuurt033 gaat maar Van Koningsveld wil wel graag zijn angst weggenomen hebben “dat ‘duur’ personeel vervangen wordt door jong onervaren en goedkoop personeel. Want dan komt de kwaliteit van welzijnwerk wel degelijk onder druk. Een spin in het web moet het web nu eenmaal van top tot teen kennen, en dat kost veel tijd”, geeft Van Koningsveld aan.

De CDA’er, die zelf in het Soesterkwartier woont waar Sjaak Pols actief is, sluit af met: “Het baart me grote zorgen dat in diverse wijken goed functionerende welzijnsmedewerkers geen vast contract krijgen aangeboden. Ik hoop van harte dat de wethouder mij gerust kan stellen, en dat mijn angst onterecht is.”.

In het begin van Indebuurt033 heeft het CDA ook al geageerd tegen de commerciële kant van Indebuurt033 met een ongebruikelijk hoge 40% overhead.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.