12 december 2018

Woonvisie Eemnes 2019-2023

Woonvisie Eemnes 2019-2023

In 2019 nam de gemeenteraad een besluit nemen over de woonvisie. Onderstaand het artikel van de hand van raadslid René van Schaick wat destijds werd gepibliceerd:

 

Ook Eemnes heeft rekening te houden met de toekomst. Nederland vergrijst, de babyboomers gaan immers met pensioen. Eemnes moet naar de toekomst een aantrekkelijke en betaalbare gemeente blijven voor de jongere generatie. De gemeente moet levendig blijven en voldoende middelen hebben om zelfstandig (zo is de wens van de Eemnesser) de toekomst aan te kunnen.

Gezinswoningen hebben we genoeg volgens de onderzoeken. Een redelijk aantal ouderen wonen daarbij in een te groot geworden woning voor hun huidige situatie. Starters kunnen het in Eemnes wel vergeten, zo bericht ook het artikel van het AD op 23 november. Dat er onder de jongeren een enorme behoefte is blijkt wel uit het aantal inschrijvingen voor de nieuwbouw in de betaalbare klasse tot 300.000 Euro. Voor de nieuwbouw pleiten we dan ook om meer woningen van kleinere omvang, omdat daar een grote behoefte voor is. Ook als het gaat om locaties die vrijkomen in of nabij het centrum, zoals de Hilt, welke nabij de voorzieningen gelegen is.

De woningbehoefte van Eemnes moet daarom gezien worden over een periode van 10-15 jaar. Nu plannen en uitvoeren is straks kunnen voldoen aan de woningbehoefte en vitaliteit van de gemeente. Het CDA streeft daarom komende jaren naar voldoende betaalbare (kleinere) woningen voor zowel alleenstaanden als stellen voor iedere leeftijdscategorie.

René van Schaik
Fractie CDA

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.