Jetze Ploeg

Bestuurslid, secretaris

Jetze Ploeg is twee dagen in de week huisvader. Daarnaast is hij parttime werkzaam als Projectleider bij de Veiligheidsregio Utrecht. Ook is hij lid van de vrijwillige Brandweer in Eemnes. Hiervoor volgt hij één dag in de week de opleiding tot Manschap A.

Begin 2017 maakte hij de keus om zijn onderneming te staken (hij was actief als commercieel adviseur). Voordat Jetze voor zichzelf begon heeft hij als schipper/stuurman enkele jaren zeiljachten over de hele wereld op plaats van bestemming gebracht (zgn. “yacht delivery”). Daarvoor was hij als consultant actief bij een groot inkoop-advies bureau. Jetze begon zijn carrière in de wereld van het openbaar vervoer waar hij uiteindelijk werkzaam was als internationaal projectmanager.

Naast zijn huidige rollen als huisvader, projectleider en (vrijwillig) brandweerman in opleiding is hij actief als bestuurssecretaris van het CDA in Eemnes en als vrijwilliger (gastheer) bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

 

“Medio 2016 zijn wij verhuisd en min of meer bij toeval in Eemnes terecht gekomen. Ik voelde mij bijna meteen op mijn plek en heb Eemnes ervaren als een warm bad. Dat heeft denk ik vooral te maken met mensen van dit dorp, vriendelijk en betrokken. Maar ook met de saamhorigheid, de vele vrijwilligers en de activiteiten zie zij met elkaar het hele jaar door op poten zetten. Daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.