25 april 2017

Verslag wandeling 22 april

Op zaterdag 22 april  maakten we met een groep CDA-ers en enkele gasten weer een wandeling. Ook deze keer weer vanaf de muziektent in het Oude Dorp en wel naar Houten Noord West, via de Herenweg,, de Poorten, het Tielandspad, het Wulfsepad, een deel van de Borchen via de Oud Wulfseweg en de Lobbendijk terug naar het Oude Dorp.

Friezenpoort

Na ons om 10 uur verzameld te hebben bij de Muziektent liepen we via de Herenweg naar de Friezenpoort waar we eerst bij de nieuwe CDA-voorzitter Josien de Reuver en haar man René Voogt  langs gingen om hun pas geboren dochter te bewonderen en waar we verwelkomd werden met koffie en beschuit met muisjes. Wandelend zie je veel en zo zagen we ook bij de Friezenpoort weer verkeerssituaties die niet altijd logisch zijn en soms zelfs gevaarlijk. Het is goed om dat te zien en daarop te worden geattendeerd zodat we de gemeente kunnen vragen hieraan iets te doen.  

Montessorischool Vikingenpoort

Vervolgens via onder meer de Romeinenpoort langs de Montessorischool aan de Vikingenpoort, ook omdat dit in de toekomst een mogelijke locatie is voor woningbouw als dat gebouw vanwege een fusie niet meer nodig zou zijn.

Tielandspad en Wulfsepad

Hier zagen we (evenals trouwens op wel meer plekken in Houten) dat dat er nogal eens scheuren in de voet- en fietspaden zitten, veelal door boomwortels. De bomen kun je niet weghalen en alle scheuren zijn onmogelijk te dichten, maar hier en daar is reparatie zeker aangewezen. Ook hier zullen we bij de gemeente aandacht voor vragen.

Ook zagen we onderweg dat hier en daar, zoals bij de Pelgrimsborch, struiken zijn vervangen door nieuwe aanplant, waarbij we ons afvroegen in welke gevallen dit nu precies gebeurt.

SV Houten

Daarna een kijkje bij SV Houten waar we ontvangen werden met koffie en waar we onder meer werden geïnformeerd over de consequenties van de eventuele bouw van een crematorium voor de vereniging. Omdat het Wulfsepad een druk bereden fietspad is en omdat een crematorium veel verkeersbewegingen met zich meebrengt  concludeerden we dat dit allemaal nog niet zo makkelijk uitvoerbaar zal zijn, vooral gezien de verkeersveiligheid. De vraag kwam dan ook op of er geen geschiktere locaties zijn.

Daarna terug via de Lobbendijk langs het Wellantcollege terug naar het Oude Dorp waar we van onze gasten-meelopers nog even afscheid namen met een visje.

 

De volgende wandeling staat gepland voor zaterdag 11 juni a.s. Nadere informatie hierover volgt.

Ga naar onze Facebookpagina voor foto's van de wandeling!

facebook.com/CDAHouten/

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.