06 maart 2019

CDA over profielschets nieuwe burgemeester

In de raadsvergadering van 12 februari 2019 is in het bijzijn van de Commissaris van de Koning van de Provincie Utrecht de heer Oosters de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Houten vastgesteld. De CDA fractie- voorzitter Cora Gerritsen zei daarover het volgende:

Het CDA is content met de profielschets en de aanvulling die de beoogd voorzitter van de vertrouwenscommissie zojuist deed. De tekst is krachtig en to the point.

Met de inwoners aan onze zij zoeken we naar een toegankelijke en benaderbare burgemeester die midden in de samenleving staat en vol energie, betrokkenheid en warmte Houten en de drie kernen over het voetlicht weet te brengen. Die de kracht in onze gemeenschap weet te waarderen en stimuleren. Om samen de schouders te zetten onder de vele uitdagingen die Houten kent.

We zoeken dus naar iemand die brede vaardigheid heeft op het gebied van communicatie en presentatie. En niet onbelangrijk om ons uiteraard samen met de wethouders als stevige en zelfbewuste gemeente weet te positioneren om zo een cruciale rol te spelen bij de ontwikkelingen in de regio.

We kijken uit naar een burgemeester die op een zelfde consistente en prettige wijze voorzitter is van deze raad en ons stimuleert in het debat en de kaderstelling.

Kortom, laat de kandidaten die zich hierin herkennen, maar snel naar schrijven, commissaris. Ik kijk ernaar uit de kandidaten te ontmoeten en samen met de andere fractievoorzitters tot een mooie voordracht te komen. Want, Houten verdient een fijne nieuwe burgemeester! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.