05 december 2017

De zeven raadsleden van het CDA!

Inmiddels hebben ook de CDA leden hun kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de komende verkiezingen in maart 2018 vastgesteld. Het CDA gaat de verkiezingen in met Kees van Dalen als lijsttrekker en met de leus ‘Groei naar nog beter!’ 

Het CDA stelt u graag voor aan de eerste zeven kandidaten van de lijst. Zij willen vanaf maart 2018 graag voor de inwoners aan de slag als raadslid of wethouder vanuit het CDA. De lijst bevat een mooie mix van ervaren en nieuwe raadsleden, inwoners van Houten en de kleine kernen, van diverse leeftijden en geslacht. Allemaal stuk voor stuk enthousiaste mensen, geworteld in onze samenleving en gehecht aan een christelijk mensbeeld.

Nr 1. Kees van Dalen (Houten Zuid). Met 8 jaar ervaring  als wethouder heeft hij een sterke en succesvolle band opgebouwd met de inwoners van Houten op het terrein van Sport, Cultuur, Werk- en Inkomen en Verkeer. Hij zet dit graag nog een periode met volle inzet voort als wethouder.

Nr. 2 Marian Aanen (Houten-Noord). woont al sinds 1980 in Houten. Zij is jurist en zelfstandig ondernemer. Marian is breed geïnteresseerd en heeft veel bestuursfuncties bekleed, onder meer in de voetbalsport en kerk. Zij wil zich nu inzetten voor de brede Houtense gemeenschap. Zij is een echte verbinder en iemand die de samenwerking zoekt.

Nr. 3 Robert Pelleboer (Houten-Noord) is met 31 jaar de jongste kandidaat van de lijst. Robert is in het dagelijks leven specialist voor een retailorganisatie, de afgelopen vier jaar actief geweest als raadslid waarbij hij zich heeft ingezet voor de vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers van Houten. Robert heeft lange tijd in de Sporen gewoond, maar is sinds kort verhuisd naar de Slagen.

Nr. 4 Jan de Jong (Houten-Zuid) is een bekend gezicht, ook in het buitengebied, waar hij zich de afgelopen jaren als raadslid sterk voor heeft ingezet. Daarnaast was hij actief voor een ondernemersvereniging en is hij dat nu nog voor de katholieke kerk en veel verschillende maatschappelijke initiatieven. 

Nr. 5 Willy Boersma (Houten-Noord) is een autoriteit en het gezicht van het CDA op het sociaal domein. Door haar werk in de ouderenzorg, persoonlijke ervaring en als raadslid heeft ze haar sporen daarin verdiend. Zij zoekt de praktijk op en luistert naar de verhalen van mensen in de gemeente Houten. Om te weten wat er echt leeft en daar mee aan de slag te gaan. Ook het wonen en de lange wachttijden hebben haar volle belangstelling.

Nr. 6 Pieter de Winter (Houten-Noord) is de afgelopen raadsperiode actief geweest als commissielid en fractiemedewerker. Met zijn achtergrond in de communicatiesector werkt hij als accountmanager voor een internationaal bedrijf. Thuis staat zijn jonge gezin centraal.

Nr. 7 Cora Gerritsen (Schalkwijk) is een nieuw gezicht op de lijst van het CDA. Ze is geboren in Schalkwijk, heeft er het grootste deel van haar leven gewoond en kent de belangen van de inwoners van de kleine kernen en het buitengebied. Het Eiland van Schalkwijk, de parel van Houten, kent ze als geen ander. De politiek/bestuurlijke omgeving is haar bekend vanuit haar werk als communicatie- en HR-adviseur bij diverse gemeenten.

De complete kandidatenlijst bevat 27 namen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.