18 februari 2018

Overweldigende belangstelling voor CDA Valentijnsactie 2018

Voor de 13e keer vond dit jaar de CDA Valentijnsactie plaats. Ter gelegenheid van Valentijnsdag worden ieder jaar op of rond 14 februari door CDA bestuur en fractie taarten bezorgd bij inwoners, werkgroepen en verenigingen, die daarvoor door mede-inwoners zijn genomineerd. Die nominatie houdt in dat die vrijwilliger, groep of vereniging dan door het CDA in het zonnetje wordt gezet. En daarmee de waardering krijgt voor het werk voor de omgeving of de samenleving in het algemeen.

Het aantal nominaties was dit jaar opvallend hoog. Zo konden de CDA-ers de afgelopen dagen ruim 20 taarten uitdelen. Opvallend veel groepen en verenigingen waren daarbij, zoals de vrijwilligers van het Oude Station, de organisatoren van het wekelijkse klaverjassen in de Wiese ( Aart de Wit, Bernard van Kuijk en Martin Meijerink), de Fietsersbond voor hun inzet o.a. voor Houten Fietsstad 2018, de vrijwilligers van de Buitenwereld, die zich ondanks moeilijke tijden toch bleven inzetten en de vrijwilligers van de Taalklas Houten, die statushouders helpen met het leren van de Nederlandse taal. Dit bewijst volgens het CDA maar weer dat het vrijwilligerswerk in talloze groepsverbanden in Houten als iets heel waardevols wordt gewaardeerd.

Ook waren er taarten voor Frans van den Berg en Peter Klomp, die zich o.a. inzetten voor het gehandicaptenzwemmen, voor Dick Jacobs als voorzitter van de handbalvereniging en zijn inzet voor statushouders en Woord en Daad en Hans van Dijk voor de restauratie van de R.K. kerk en de activiteiten voor de duurzame groene kerk. In Schalkwijk kreeg Johan van Buren een taart voor zijn werk voor de tennis en de kerk, Marian van den Hoogen voor het bezoeken van zieken ouderen, Thea Vroege voor de kledingbeurs in Schalkwijk, Wilma van der Zwaag voor de Zonnebloem Schalkwijk en Angelique van Duin voor haar mantelzorgtaken en actieve betrokkenheid bij de kerk.

In Houten werd nog Wil Bliekendaal getrakteerd voor het coördineren van het Vervoer Houten met de golfkarren en Hetty Zwamborn voor de Plus -bus en hulp aan ouderen. Bestuur en fractie CDA kijken terug op een bijzondere ervaring door al deze mensen de waardering van de samenleving te mogen overbrengen middels deze feestelijke traktatie.

Het CDA bedankt al degenen, die een nominatie hebben ingestuurd daarvoor en laat hen weten dat dat door de ontvangers van een Valentijnstaart 2018 zéér gewaardeerd is.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.