09 maart 2018

Politiek café 19.3 2018 over Schulden en Armoede

‘’ SCHULDEN EN ARMOEDE: HET KAN OOK MIJ OVERKOMEN” Het CDA vindt dat we het goed hebben in Houten. Alle inwoners van Houten kunnen meedoen in de samenleving. Zo zijn we met elkaar de samenleving van Houten. Toch is iedereen kwetsbaar en kan je daarom altijd in een situatie komen dat je het niet alleen aankan en hulp nodig hebt.

 De redenen kunnen divers zijn, maar wij vinden dat er nog teveel inwoners in Houten zijn die te maken hebben met schulden en werkloosheid. Dat geldt ook voor de kinderen die in armoede leven en om die reden worden uitgesloten van het ‘meedoen’ in onze gemeente.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan we daarover graag met u en maatschappelijke organisaties, verenigingen etc. in Houten in gesprek. Als lokale CDA willen we met u uitwisselen hoe we mensen in deze situatie kunnen helpen. We hebben ook te maken met landelijke wet- en regelgeving.

Onze hoofdgast uit Den Haag vertelt ons zijn ervaringen en we geven hem onze zorgen en ideeën mee.

Dit politieke café wordt gehouden op 19 maart 2018 Plaats: Het Wereldhuis, Lupine-Oord 4-6 Tijd: 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 Hoofdgast is René Peters, lid van de CDA-fractie in de Tweede Kamer. René is voormalig wethouder in de gemeente Oss en specialist en woordvoerder Participatiewet, schulden en armoedebeleid. Aanmelden is niet nodig: van harte welkom! Voor informatie en vragen: willyboersma@cdahouten.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.