06 december 2017

Wandeling 18 november 2017: Het Rond en Oud Wulven

Op zaterdag 18 november waren we weer op pad. Deze keer wat vroeger dan anders omdat Willy Lageveen van Van Houten & Co ons uitgenodigd had voor een gesprek en een rondleiding. Dat was nuttig en aangenaam. We kregen veel informatie en we waren ervan onder de indruk wat Van Houten & Co allemaal doet en hoeveel vrijwilligers zich inzetten.

Na het bezoek aan het Huis van de Stad naar Oud Wulven, waar we uitgenodigd waren door Kees van Schaik. Hij wist over dit gebied en het gebied dat begint bij zeg maar Kasteel Heemstede en De Colonie heel veel te vertellen, ook over de historie van dit stuk Houten. Zijn familie en voorouders hebben hier gewoond en Kees heeft dit allemaal uitgediept. In dit stuk Houten staan daarom een aantal monumentale panden en resten van kastelen.

En: toeval? Op Facebook werd op dezelfde zaterdag door de Houtense Hodoniemen en Sander van Scherpenzeel een prachtig schilderij geplaatst van Anthonie Beerstraten van de winter in 1659 van Kasteel Wulven dat naast restaurant De Colonie stond aan de Koedijk en dat in 1828 is gesloopt door jonkheer De Wijkerslooth de Weerdesteyn. De meeste bewoners van de Oud Wulfseweg wonen er al heel lang, vaak in huizen of op plekken waar ook hun voorouders al woonden. Zij zijn dan ook nauw betrokken bij elkaar en hopen dat Oud Wulven een beschermd dorpsgezicht wordt. In ieder geval hopen zij dat de Oud Wulfseweg een mooie - en zeker ook veilige - fietsroute blijft tussen Utrecht en Houten. Wat het CDA betreft staat dat zeker niet ter discussie.

De volgende wandeling staat gepland voor 13 januari a.s. In de tussentijd maken we met fractieleden nog een fietstocht naar het buitengebied met een bezoek aan Fort Honswijk.

 

 

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.