Cees - Facebook profiel

Cees de Heer

Raadslid

Het CDA Houten. Een christelijke partij, midden in de samenleving. En dat is voor mij een inspiratie en opdracht tegelijk.  

Wie ben ik? Ik ben Cees de Heer, 55 jaar oud. Sinds 1983 woon ik in Houten. Eerst met mijn ouders en broer en zus. Nu woon ik alweer ruim 21 jaar met mijn gezin met veel plezier in Houten. Ik heb in vijf wijken van Houten gewoond. Mijn vrouw en ik hebben twee kinderen die studeren in Utrecht. Ze wonen nog thuis en zijn actief bij Scouting Schonauwen en bij SV Houten. Wij zijn lid van de Protestantse Gemeente Houten.

Vanachter mijn bureau thuis in de wijk De Campen (Wulven) zet ik mij in voor de gemeenten Oudewater en Woerden. Mijn werk is het adviseren op het gebied van onderwijs en wonen. In de kerk, bij de scouting, op de school van mijn kinderen en bij het CDA (gemeentelijk en provinciaal) ben ik vele jaren actief geweest als vrijwilliger en bestuurder. Ik ben graag buiten en fiets veel. Elke uithoek van het mooie Houten ken ik en daar geniet ik van. Nieuw Wulven, het Amsterdam-Rijnkanaal, de Lekdijk en de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn mijn favorieten.

Als ik naast de veelzeggende titel Zij aan Zij van ons verkiezingsprogramma een eigen slogan mag kiezen voor de komende vier jaar, dan ga ik voor een groen, duurzaam, leefbaar Houten!

De overheid, de gemeente is een schild voor inwoners die het moeilijk hebben. Met lang niet iedereen gaat het goed. Ik wil mij in de gemeenteraad voor deze inwoners inzetten. De gemeente is de gemeenschap van ons allemaal. Iedereen moet volop kunnen meedoen. Jong en oud. Ook vluchtelingen horen erbij.

Ik wil mij inzetten voor de leefbaarheid van ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal. Voor de mensen die daar wonen en om de dorpen toegankelijker te maken voor alle inwoners van Houten. Het Eiland van Schalkwijk is voor veel Houtenaren een nog te ontdekken parel in ons unieke rivierenlandschap. Met het Fort bij Honswijk hebben wij goud in handen!

Houten is prachtig en heeft als tuinstad de menselijke maat behouden. Ik heb oog voor de schoonheid van de openbare ruimte, het groen (en het kan nog groener) en voor de variëteit aan met zorg gebouwde huizen. Dat vergt wel onderhoud. Ik wil de verrommeling tegengaan. Stel opnieuw een welstandscommissie in. Dat zou een constructieve groep betrokken inwoners kunnen zijn met kennis van zaken. Daar wil ik mij hard voor maken.

Kruis met het rode potlood mijn vakje aan op 16 maart: lijst 1, nr. 3. Ik zet al mijn krachten in om ’t Goy, Houten, Schalkwijk en Tull en ’t Waal, nog groener, duurzamer en leefbaarder te maken. Geef mij een kans, er is zoveel te doen! Bedankt en graag tot ziens!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.