Jan de Jong

Jan de Jong

Raadslid

Blij met alles wat ik van huis uit heb meegekregen aan geloofsopvoeding, tradities, waarden in het leven en dankbaar voor hetgeen ik zelf heb mogen ontdekken, ervaren en bereiken….. zo sta ik nu  in de gemeentepolitiek.  En daar zit echt een fundament onder, waar ik trots op ben en wat ook onderscheidend is voor het CDA ten opzichte van andere politieke stromingen. 

Geen waan van de dag, geen ‘de overheid moet alles regelen’, geen onbegrensde vrijheden van ‘ík mag alles doen en alles zeggen’:  maar…. omzien naar elkaar, een barmhartige samenleving, hulp voor de meest kwetsbaren. Maar ook…. doe je best, zet je in, maak iets moois van je leven, ontwikkel je talenten. 

Deze gedachtes houden me soms ’s nachts wakker! Zes jaar ben ik nu raadslid voor het CDA.  Doen we wel genoeg? Daarom ook onze CDA- verkiezingsleuze: Groei naar nóg beter!  Waarom lijkt de kloof tussen politiek en inwoners groter te worden? Waarom wordt er soms zo negatief over politiek gesproken en geschreven? Ik zou er met iedereen over willen praten, maar ja dat kan nou eenmaal niet. Want ik doe het niet ‘in achterkamertjes’ of als ‘zakkenvuller’. Ik doe dit omdat het bij mij gedreven wordt door mijn idealen: een betere wereld voor ons allemaal! Ik voel het ook als een opdracht vanuit mijn opvoeding en traditie en alles wat ik in al mijn diverse bezigheden aan wijsheden heb opgedaan en nog iedere dag opdoe.. 

Op 21 maart 2018 staat u weer voor de gewetensvraag: aan welke partij/ aan welke persoon geef ik de komende vier jaar mijn vertrouwen?  Als u of jij ook een stevig fundament zoekt,  verdiep je dan in de uitgangspunten en de kandidaten van het CDA en dat kan dan de eerste stap worden naar een echt ‘nóg beter!’

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.