Robert Pelleboer

Robert Pelleboer

Raadslid

Sinds 2006 woon ik in Houten. Ik ben begonnen in Houten Zuid, op Het Land en later op Het Spoor. Sinds deze zomer wonen m'n partner en ik in Houten Noord, op de Guldenslag. Ik heb dus de voor veel mensen omgekeerde route gevolgd door van Houten Zuid naar Houten Noord te verhuizen. En, wat je misschien niet zou verwachten: mijn eerste plek in Houten was een studentenhuis, aan het Molenland. Jazeker, ook studenten vinden hun weg naar Houten! Houten beviel zó goed, dat ik er nu nog steeds met veel plezier en trots woon!

Groenonderhoud

Die trots over Houten gaat verder. Het is prachtig om in Houten Zuid over de Vijfwal te lopen en in Houten Noord door de groenzone. Houten heeft een heel hoge kwaliteit van wonen en leven. Het groenonderhoud mag echter wel een impuls krijgen na jaren van bezuinigingen. Alleen op die manier houden we Houten een mooie, leefbare en aantrekkelijke plek om te wonen.

Woningen

Als CDA doen we nog een schepje bovenop de woonvisie. We willen dat er de komende jaren 2500 nieuwe woningen gebouwd gaan worden. Zo houden we Houten ook bereikbaar voor jongeren die op zoek zijn naar een woning.

Vrijwilligers, de basis voor goed samenleven

Ik spring in de bres voor de vrijwilligers in Houten. Dat doen we ieder jaar door ze in het zonnetje te zetten met Valentijnsdag, waarbij we Valentijnstaarten uitdelen. Het CDA wil echter ook dat er een jaarlijkse dag komt voor vrijwilligers in Houten. Zij vormen immers de basis voor een goede samenleving én voor een veilige samenleving, zoals bij de brandweer. Onmisbare mensen voor Houten!

Gemeentehuis open op zaterdag

Houten is goed bereikbaar, per trein, auto en natúúrlijk ook per fiets. Maar de bereikbaarheid van de gemeente kan nog verbeterd worden. Waarom is ons gemeentehuis eigenlijk gesloten op zaterdag? De meeste mensen zijn juist op die dag aangewezen om hun zaken te regelen. Ik vind dat het gemeentehuis daarom óók op zaterdag open moet.

Voor een bloeiend Houten wat groeit naar nóg beter!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.