Robert - profiel

Robert Pelleboer

Fractievoorzitter

Ik ben Robert Pelleboer, 36 jaar en lijsttrekker namens het CDA. Sinds 2004 heb ik op verschillende plekken in Houten gewoond. Begonnen op het Land in een studentenhuis, daarna door naar Het Spoor en sinds 2017 wonen mijn vriend en ik in De Slag. Ik heb theologie en bestuurskunde gestudeerd en werk de laatste jaren als projectleider en adviseur in de IT.

Sinds 2014 ben ik raadslid voor het CDA in Houten. Wat dat betreft loop ik al een tijdje mee en heb ik Houten en de Houtense politiek van veel kanten mogen zien. Ook ben ik betrokken bij verschillende maatschappelijke organisaties in Houten, waaronder de Wereldwinkel en Energierijk Houten. Ik vind het belangrijk dat je niet alleen iets verwacht van de maatschappij, maar dat je er juist ook wat voor terug kunt doen. Als vrijwilliger bijvoorbeeld. Die saamhorigheid en het ‘samen de schouders eronder zetten’ is wat Houten zo typeert.

Het voelt wat dat betreft soms als een voorrecht om in Houten te mogen wonen. De samenleving die in veel situaties een hoge mate van betrokkenheid kent. De wijken met veel groen en water. Organisaties die zich inzetten voor mooie culturele evenementen, zoals de Houtense cultuurnacht en Gluren bij de Buren.

Dat wil ik graag behouden en bereikbaar maken voor nieuwe generaties Houtenaren. Daarvoor moeten we echt aan de slag om betaalbaar te bouwen, zodat ook zij zicht krijgen op een woning en plek in Houten. We moeten dus bouwen, maar wel volgens onze Houtense principes.

Als CDA Houten willen we de partij zijn die tegen polarisatie en individualisering juist de nuance en verbinding wil brengen in politiek. Ik vind dat heel belangrijk en daarom voel ik mij zo thuis bij het CDA. Ik wil gaan voor het eerlijke verhaal. Een verhaal waarbij we luisteren naar inwoners, dat geluid verrijken met de inbreng van mensen die zich niet uitspreken, maar zeker ook een belang hebben. Zodat we een besluit kunnen nemen wat recht doet aan heel Houten.

Wonen vind ik belangrijk, maar zeker ook duurzaamheid. Het is onze plicht om te werken aan een duurzaam Houten en een duurzame wereld voor toekomstige generaties. Zij hebben nu nog geen stem, maar we kunnen wel #zijaanzij met hen staan door zoveel mogelijk energie te besparen en de rest duurzaam op te wekken. Als Houten zetten we daarin goede stappen. Van belang voor mij is dat we dit samen met elkaar oppakken. De energietransitie is een uitgelezen kans om met elkaar vruchten van te plukken. Door coöperaties op te richten, waarbij de opbrengsten van zonnevelden en windmolens terechtkomen in de portemonnee van omwonenden en inwoners van Houten. Zo snijd het mes aan twee kanten.

Stem daarom 16 maart, stem Zij aan Zij, stem CDA!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.