Sam - Facebook profiel

Sam Hageraats

Commissielid

Mijn naam is Sam Hageraats. Ik ben 21 jaar en studeer HBO-Rechten aan de Hogeschool Utrecht.

Ik besteed veel tijd aan mijn studie, maar ik heb ook nog genoeg tijd om daarnaast leuke dingen te doen. In mijn vrije tijd drum ik graag. Dit doe ik bij muziekvereniging Caecilia. Naast muziek maken spreek ik graag af met vrienden bij Enter en probeer ik twee keer per week te sporten.

In 2017 heb ik voor mijn snuffelstage van de HAVO twee weken op het partijbureau van het CDA in Den Haag mogen meekijken tijdens verkiezingstijd. Toen ik hier stage liep, merkte ik dat het CDA een warme partij is met mensen die naar elkaar omkijken. Mijn politieke interesse is hier toen echt gewekt.

In de samenleving vind ik onderwerpen als huisvesting, klimaat en jongerenwerk belangrijk. Zelf merk ik als jongere hoe moeilijk het is om een woning te kunnen krijgen. Graag zouden jongeren binnen Houten willen blijven, maar dit gaat bijna niet.

Het klimaat is niet een probleem dat wij als Houten kunnen oplossen, maar we kunnen ons steentje wel bijdragen door meer in duurzaamheid te investeren.

Tenslotte ben ik van mening dat jongerenwerk een belangrijke rol inneemt voor de jeugd in Houten. In Houten hebben wij jongerenwerk dat fantastisch werk verricht. Het gebouw waar zij vanuit werken is jongerencentrum Enter. Hier komen jongeren samen om plezier te hebben, maar ook om serieuze gesprekken te hebben met de jongerenwerkers. Dit is een plek die in Houten gekoesterd moet worden; investeer hierin! Ook daar wil ik mij voor inzetten.

Graag zou ik ook meer aandacht willen voor inclusiviteit in Houten. Iedereen is anders en iedereen moet mee kunnen doen, ook mensen met een beperking. Ik merk dat er voor mensen met een beperking nog te weinig aandacht is en daar wil ik verandering in brengen. Zelf heb ik een visuele beperking, waardoor ik meer oog heb voor mensen met beperkingen. Ik weet wat voor een uitdaging het kan zijn om je door deze maatschappij te begeven.

Mijn speerpunten zijn dus:

  • Jongeren;
  • Klimaat;
  • En mensen met een beperking

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.