Willy Boersma

Willy Boersma

Raadslid

Waarom wil ik eigenlijk in de gemeenteraad? Doe ik dat voor mezelf?

In de eerste plaats wil ik graag wat doen voor de mensen om me heen, voor de mensen die net als ik in Houten wonen.

Ik woon ruim 30 jaar in Houten en heb 5 inmiddels volwassen kinderen. Houten is mooi om in te wonen. Maar het kan altijd nog beter.

De laatste jaren is er veel veranderd in de zorg. De gemeente heeft meer taken gekregen, dus kan je vanuit de gemeenteraad meer doen voor mensen die het alleen niet redden. Door mijn werk in de ouderenzorg weet ik heel wat van de Wmo. En het is fijn om die kennis in te kunnen zetten.

In mijn privéleven heb ik onder andere te maken gehad met het bieden van crisisopvang voor jeugd. En ik heb van dichtbij gezien hoeveel papierwerk er bij komt kijken als je hulp nodig hebt.

Weet ik dan alles op het gebied van zorg en armoede. Nee, natuurlijk niet. Ik kan al helemaal niet voor u zeggen waar u tegen aan loopt.

Daarom zoek ik graag de praktijk op en luister naar de verhalen van mensen. Daar kan ik heel wat van leren. Dan realiseer je je dat je ook zelf in een moelijke situatie terecht kunt komen. En dat hulp vragen heel lastig is. Daarom is luisteren ook zo belangrijk.

Veel mensen willen graag in Houten wonen. Maar kom maar eens aan een huis. De wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn enorm. Heb je net wat meer te besteden, dan is het haast nog moeilijker omdat kopen te duur is. Als CDA willen we daarom graag meer woningen in Houten.

Gelukkig spreek ik ook regelmatig mensen die wel geschikte woonruimte hebben kunnen vinden.

Als lid van de gemeenteraad kan ik mijn steentje bijdragen om Houten een stukje mooier te maken:

Groei naar nóg beter!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.