17 september 2017

CDA IJsselstein wil dat de gemeente rekeningen sneller gaat betalen.

Het CDA IJsselstein heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over het betaalgedrag van de gemeente IJsselstein Aanleiding is een onderzoek van de VNG, MKB Nederland en Dun & Bradstreet waaruit blijkt dat de gemeente in slechts 68% van de gevallen rekeningen binnen 30 dagen zou betalen. Overheden zijn wettelijk verplicht hun rekeningen binnen 30 dagen te betalen.

Het CDA wil weten of de cijfers kloppen en wil weten waarom de gemeente rekeningen niet altijd binnen de wettelijke 30 dagen betaald. Ook wil het CDA IJsselstein weten welke stappen het college gaat zetten om het betaalgedrag van de gemeente te verbeteren.

Door het laat betalen van rekeningen kunnen met name kleine lokale ondernemingen in de problemen komen. Te late betalingen vormen voor deze ondernemingen een risico en een grote kostenpost, doordat zij zelf betalingsachterstanden krijgen of rood komen te staan bij de bank.

CDA fractievoorzitter Edwin Tas: ‘Het CDA vindt tijdige betalingen van rekeningen van groot belang voor lokale ondernemers en de lokale economie. Op tijd betalen zou normaal moeten zijn. We roepen de gemeente op om verbeteringen te realiseren, de overheid heeft hierin immers ook een voorbeeldfunctie te vervullen’. 

Namens de fractie van het CDA IJsselstein, Edwin Tas.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.