26 november 2018

IJFC hangt als eerste sportvereniging in IJsselstein de regenboogvlag uit.

IJFC hangt als eerste sportvereniging in IJsselstein de regenboogvlag uit op Coming-Outdag 2019.

Tijdens de ledenvergadering van voetbalvereniging IJFC op dinsdag 20 november heeft fractievoorzitter Edwin Tas van het CDA IJsselstein gevraagd aan het bestuur en de leden van IJFC of men de regenboogvlag wil uithangen op vrijdag 11 oktober en zaterdag 12 oktober 2019. Op deze wijze kan IJFC laten zien dat ze de sociale acceptatie van LHBTI’s ondersteunt.

Dit voorstel is met enthousiasme aangenomen door het bestuur en de aanwezige leden.

De aanleiding is de toezegging van Edwin Tas aan Simon Timmerman, voorzitter COC Midden-Nederland, tijdens de bijeenkomst in stadsmuseum MIJ op donderdag 8 november 2018.

Edwin Tas geeft aan dat het CDA IJsselstein het Regenboog Stembusakkoord niet heeft getekend omdat het CDA IJsselstein van mening is dat iedereen gelijk is en er geen specifiek beleid voor LHBTI’s gemaakt moet worden. Sociale acceptatie en ondersteuning van de emancipatie van LHBTI’s moet vanuit de maatschappij zelf komen en niet van bovenaf opgelegd worden.

Daarom heeft Edwin Tas de toezegging gedaan om dit voorstel te doen aan voetbalvereniging IJFC om op Coming-Outdag 2019 als eerste sportvereniging in IJsselstein de regenboogvlag uit te hangen op het sportcomplex.

Johan Boer, voorzitter IJFC: “IJFC staat erom bekend dat iedereen hier welkom is en daarom willen we graag meewerken aan dit initiatief. We willen op onze club een veilig klimaat zodat lhbti’s zich er thuis voelen als speler, toeschouwer, medewerker of als vrijwilliger.”

Het CDA IJsselstein hoopt op navolging van andere (sport)verenigingen en stelt 3 regenboogvlaggen beschikbaar voor de eerste 3 (sport)verenigingen die ook dit initiatief wil omarmen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.