31 augustus 2017

CDA stapt uit coalitie en wethouder van den Berg legt portefeuille neer

De CDA-fractie is 31 augustus 2017 uit de coalitie gestapt. Wethouder Vincent van den Berg legt met onmiddellijke ingang zijn portefeuille neer. Het onderstaande persbericht is vandaag verzonden.

 

CDA stapt uit coalitie en wethouder van den Berg legt portefeuille neer

De CDA-fractie is vandaag uit de coalitie gestapt. Wethouder Vincent van den Berg legt met onmiddellijke ingang zijn portefeuille neer. Het CDA stapt uit de coalitie omdat er onoverbrugbare verschillen van inzicht zijn in het college van IJsselstein en in de coalitie over de toekomst van UW Samenwerking. Van den Berg is - in tegenstelling tot de andere leden van het college- van mening dat er meer ingrijpende maatregelen nodig zijn om de samenwerking met Montfoort toekomstbestendig te maken.

Vincent van den Berg; " Er ligt een zeer kritisch rapport van de Raad van IJsselstein over wat er gebeurd is. Er zijn fouten gemaakt, en daarvoor heeft Huib Veldhuijsen reeds zijn politieke verantwoordelijkheid genomen door af te treden. Uit het rapport en andere stukken blijkt heel duidelijk dat er meer ingrijpende maatregelen nodig zijn. UW samenwerking moet echt anders ingericht worden om een kans op succes te hebben. Er moeten lessen worden getrokken uit het verleden. De afgelopen twee maanden is gebleken dat over de inhoud van die maatregelen geen overeenstemming te bereiken is binnen het college. Ik betreur dat zeer. Mijn inschatting is dat dit alles niet in het belang is van IJsselstein en ik leg daarom mijn portefeuille neer".

Fractie-voorzitter Edwin Tas: "Vincent van den Berg heeft in een moeilijke periode zijn nek uitgestoken, en de zware taak op zich genomen om UW Samenwerking toekomstbestendig te maken. Zijn deskundigheid op het gebied van financiële vraagstukken is onomstreden en zijn inzet wordt alom gewaardeerd. Uit het bericht van 25 augustus 2017 op de site van IJsselstein blijkt echter dat het Algemeen Bestuur van UW Samenwerking, -en dat is dus ook ons college-, vindt dat er reeds genoeg maatregelen genomen zijn. Daarmee is de wethouder met zijn terechte bezwaren buiten spel gezet. Als het college niet tot een verantwoorde aanpak kan komen inzake UW Samenwerking, kan het CDA geen deel blijven uitmaken van deze coalitie".

 

31-08-2017

Informatie n.a.v. het persbericht

 

Edwin Tas, fractievoorzitter CDA IJsselstein, 06-47045227.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.