21 mei 2018

Barto bedankt!

Op 19 mei jl. heeft het CDA Leusden-Achterveld-Stoutenburg afscheid genomen van Barto Piersma. Barto heeft twaalf jaar als volksvertegenwoordiger en als fractievoorzitter, de democratische verantwoordelijkheid op zijn schouders genomen. Aan de hand van wat voorbeelden willen wij dat nog eens illustreren:

Barto, is een taalkunstenaar, hij is integer en bescheiden. Hij stijgt altijd boven het proces uit en hij neemt altijd de verantwoording. Barto is een echte meester, altijd bereidt een ander wat te leren. Hij kan alle neuzen van de fractie dezelfde kant op krijgen.

De oppositie bleek aanvankelijk een moeilijke rol. Na onze overwinning met behoud van 5 zetels, was het zo onterecht dat we aan de kant geschoven werden. Maar uiteindelijk schikten we in ons lot en was er een grote bijdrage voor Leusden.

Dankzij het openbaar vervoer kon Barto al dit werk verzetten of was het ondanks. Want voorbereidingen voor de raad gebeurde onderweg, van de reis van Leusden naar Den Haag.

Van het prille begin overzag Barto wat de nieuwe buslijn ging betekenen. Pas te laat kwam de gehele  raad in actie, maar veel te laat. Zonde dat er niet op tijd geluisterd is. Zijn bescheidenheid was hier tekenend.

Menig keer wist Barto in het debat de belangen van Leusden te behartigen. Wist hij altijd de inwoner voorop te zetten. Is hij de grondlegger van de Samenleving Voorop. Bewaker van het groene en dorpse karakter, er werd nooit over het Valleikanaal gebouwd. Barto kon als geen ander het debat voeren.

Een mooi voorbeeld was het opknappen van de Hamershof. Er zouden al miljoenen opzij gezet worden voor alle bestrating maar hierdoor was de prikkel weg, voor de Vereniging van eigenaren om zelf de panden op te knappen. Door een amendement waarbij het opknappen van de Hamershof pas door kon gaan als de VVE ook iets zou ondernemen, krijgen we niet alleen een mooi plein maar ook mooie winkels.

Barto ontzettend bedankt voor alles wat jij voor het CDA gedaan hebt maar bovenal wat je voor de inwoners en Leusden betekend hebt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.