30 april 2020

Er gebeurt ook heel veel moois

Vandaag de dag staat ontzettend veel in het teken van het Coronavirus, de Coronacrisis of COVID-19. De krapte op de arbeidsmarkt en het bouwen van nieuwe woningen staat volledig op de achtergrond. Dat bedrijven ongeveer 1500 projecten stil hebben liggen, vanwege het Programma Aanpak Stikstof (PAS), daar wordt even niet over gesproken. De omgevingswet, is inmiddels al uitgesteld. Het klimaatakkoord dat door de regio's uitgewerkt moet worden in de Regionale energie strategie (RES) wordt uitgesteld. Zo zijn er nog heel veel zaken die dienen te worden opgepakt, maar nu blijven liggen. En mede ook omdat we daar de Leusdens bevolking bij willen betrekken. Want u mening is van belang voor onze politieke afweging.

De foto die u ziet is een foto die is gemaakt bij de Nederlandse Bank in Amsterdam. De foto staat symbool voor deze Coronatijd. Dit apparaat versnipperd ieder jaar ongeveer 80 miljoen euro. In deze Coronatijd voelen we ook dat al ons geld als zand door je vingers glipt, als geld in deze papierversnipperaar. Alle zekerheden die we dachten te hebben zijn vervlogen. Iedereen probeert weer op zijn eigen manier en soms op slimme manier weer geld te verdienen. Vanwege al die mensen in financiële problemen is het goed dat onze overheid en gemeente Leusden zich volledig zullen inspannen om de Leusdenaren die getroffen zijn door het Coronavirus te helpen daar waar het binnen het vermogen ligt.

Zelf lever ik als ondernemer aan de zorg. Wat je ziet is angst, heel veel angst. Angst om ziek te worden, angst om anderen te besmetten, om dierbaren te besmetten, om te sterven, om alleen te sterven. Gelukkig lijkt onze intelligente lockdown te werken en raken minder mensen besmet. En er gebeurt ook heel veel moois, we kijken meer naar elkaar om. We zijn vaker geïnteresseerd hoe gaat het met jou en met de familie, kortom dat is goed dat voelt goed. Wat ik me afvraag is of we nu een andere wereld tegemoet gaan? Gaat deze crisis de wereld voor langere tijd veranderen?

Ook voor onze gemeente en het gemeentebestuur is het alle zeilen bijzetten om onze inwoners en ondernemers te blijven ondersteunen, heel veel dank hiervoor. En ook bijzonder veel waardering voor al die mensen die werkzaam zijn, in de vitale beroepen zoals Politie, brandweer, zorg en nog veel meer. De ziekenhuizen, maar ook alle overige zoals ouderenzorg, jeugdzorg hebben het heel zwaar. Maar vergeet niet voor de corona tijd hadden deze verpleegkundigen het al zwaar. Het lijkt zolang geleden maar kunt U zich nog herinneren dat zij aan het protesteren waren op het Malieveld? Zij zorgen nu voor ons allemaal en laten we ook na de Coronatijd zuinig op hun zijn.

PS: Blijf gezond, houd 1,5 meter afstand en blijf thuis zolang het kan. Zorg voor elkaar, kijk naar elkaar om.

Albert Kramer, CDA Leusden Achterveld Stoutenburg: [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.